Devlet korumasındaki çocuklarla ilgili iddialara bakanlıktan açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Devlet korumasındaki çocuklarla ilgili iddialara bakanlıktan açıklama

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarla ilgili medyada yer alan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada 'Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda onlara zarar verecek, psikolojik ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü eylem ve söylemle şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadeleye etmeye devam edeceğiz' dedi.

Sosyal medyada devlet korumasındaki çocuklara ilişkin yer alan bazı iddialar ortaya atıldı. Söz konusu iddialar sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarla ilgili her türlü iddianın, ilgili devlet kurumlarıyla birlikte büyük bir hassasiyetle değerlendirildiği ve titizlikle incelendiği vurgulandı.

'HER TÜRLÜ EYLEM VE SÖYLEMLE MÜCADELE EDİYORUZ'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı töhmet altında bırakacak, gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek ve topyekun damgalanmalarına neden olacak iddialar konusunda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda onlara zarar verecek, psikolojik ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü eylem ve söylemle şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadeleye etmeye devam edeceğimizi bildiriyor, toplumun her kesimini de bu konudaki hassasiyetimizi paylaşmaya davet ediyoruz."

https://twitter.com/tcailesosyal/status/1726980282140733891

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...