Devlet kayyım atayıp mekân mı işletecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Devlet kayyım atayıp mekân mı işletecek?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapılan operasyonlarda tutuklanan sosyal medya fenomenleri ve suç örgütlerinin el konulan mal varlıkları “Devlet eğlence mekânı ve güzellik merkezi mi işletecek?” sorusunu gündeme getirdi.

YÜCEL KAYOĞLU'NUN HABERİ - Kara para akladıkları iddiasıyla sosyal medya fenomenleri ve organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar aralıksız devam ederken, bu kişilerin el konulan mal varlıkları ile ilgili yeni bir süreç başlatılacak. Edinilen bilgilere göre, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile Engin-Dilan Polat çifti başta olmak üzere sosyal medya fenomenlerinin kayyım atanan onlarca şirket ve işletmesi konusunda nasıl bir süreç izleneceği masaya yatırıldı. İlgili bakanlıklar ve AK Parti yöneticilerinin yaptığı toplantılarda bu konuda atılacak adımlar değerlendirildi ve ihtiyaç olması hâlinde yeni yasal düzenlemeler yapılması gündeme geldi.

Özellikle Dilan Polat’ın güzellik merkezleri ile Ayhan Bora Kaplan’ın kayyım atanan eğlence mekânlarının nasıl işletileceği üzerinde tartışmalar yapıldı. Devletin atadığı kayyım yoluyla bu işletmelerin çalıştırılmasının mümkün olmadığı, ‘özellik arz eden’ bu tip işletmelerinin ‘acil satışının’ gerçekleştirilmesi üzerinde duruldu. AK Parti kaynakları “Şu anda devlet bir anlamda güzellik merkezi veya eğlence mekânı işletiyor gibi bir durum çıktı ortaya. Bu ne kadar doğru olacak?  Bu tip özellik arz eden güzellik merkezleri veya eğlence mekânları gibi yerlerin devlet tarafından yönetilmesi mümkün değil. Kayyım atansa da buraların yönetimini devlet yapamaz. Bir an önce satışlarının yapılması gerekir. Buna çözüm aranıyor. İhtiyaç olması hâlinde bir yasal düzenleme yapılması da söz konusu olacak. Derhâl satılabilmesine yönelik bir adım atılacak” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...