Devlet hemen yardıma koştu! 1999 depreminde yaşanan görüntüler tekrarlanmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Devlet hemen yardıma koştu! 1999 depreminde yaşanan görüntüler tekrarlanmadı

Gündem Haberleri

Ekipler deprem bölgesine anında intikal etti, binlerce personel saatler içerisinde kurtarma çalışmalarına başladı. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinden afet bölgelerine yardım aktı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebebiyet veren depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi, bakanlar ve hükûmet görevlileri anında reaksiyon gösterip kriz yönetimine başladı ve deprem bölgesine gitti.

18 bin kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde tüm iletişim hatları çökmüş, yollar kapanmış, uzun bir süre depremin merkez üssü  belirlenememişti. Dün yaşanan depremde ise 81 ilde Bakanlık ve valiliklerin öncülüğünde birçok STK, belediye, kurum ve kuruluş ile vatandaşlar deprem bölgesine yardım ve personel gönderdi. Depremin hemen ardından 15 bin personel bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Yapılan yardımlar şöyle:

>> AFAD, Kızılay, UMKE, jandarma ve emniyet 81 ilde müdürlüklerini teyakkuza geçirerek, ellerindeki tüm imkanları deprem bölgesine sevk etti.

>> Millî Savunma Bakanlığı, Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturdu, deprem bölgesine her türlü desteğin sınırsız vereceğini duyurdu. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile nakliye uçaklarını göreve hazır hâle getirdi.

>>Türk Kızılay Ankara Etimesgut’taki Kızılay Afet Operasyon Merkezinde kriz masası kurdu. Tüm ilk yardım malzemelerini deprem bölgesine sevk ettiklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Türkiye’nin 9 afet bölge müdahale merkezinden çadırlarımızı ve tırlarımızı 7 vilayetimize sevk ediyoruz” dedi.

>> AFAD Başkanı Yunus Sezer “Hem buradan AFAD personelimiz hem il müdürlüklerimiz hem de valiliklerimiz, ilçeler dahil olmak üzere 23 vali görevlendirilmiş durumda. Bu kapsamda kış şartları da düşünülerek vatandaşlarımızın ihtiyaçları için özellikle 22 binin üzerinde çadır sevkiyatı gerçekleştirildi, 300 binin üzerinde battaniye ve diğer malzemeler şu anda sevk edilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

Bahçelievler Belediyesi bölgeye yardım ekiplerini gönderirken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 51 ilden 756 kişilik arama-kurtarma ekibini bölgeye yönlendirildi. Ayrıca, bir mobil aşevi İstanbul’dan afet bölgesine doğru yola çıktı. Kilis’te 7 bin 600 kişiye çorba ikram edildi. Suriye’nin Azez kentinde faaliyet gösteren ve İHH tarafından un desteği verilen bir fırın da depremden etkilenenlere ulaştırılması amacıyla 40 bin ekmek üretti.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...