Devamsız vekiller takibe alındı

Düzenleyen:
Devamsız vekiller  takibe alındı

GÜNDEM Haberleri

‘Devamsız milletvekilleri’ sebebiyle sık sık aksayan Meclis çalışmaları konusunda AK Parti yönetimi, yeni tedbirleri gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
TBMM Genel Kurulu çalışmalarının ‘devamsız milletvekilleri’ nedeniyle sık sık aksaması üzerine AK Parti grup yönetimi yeni tedbirleri gündeme getirmeye hazırlanıyor. Bu amaçla, son bir ayda mazeretsiz olarak Meclis’e gelmeyen AK Partili milletvekillerinin listesi çıkarılarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan Meclis çalışmalarının sık sık kesintiye uğraması AK Parti yönetimini zorlamaya başladı. Tüm uyarılara rağmen, ‘Nöbetçi bakan ve nöbetçi genel başkan yardımcısı’ uygulamasının aksaması ve Genel Kurul’da bulunamayan milletvekili sayısının artmasının önüne geçilemedi. Son olarak, AB vize muafiyeti kapsamındaki yasaların görüşmeleri sırasında yeterli sayıda milletvekili bulunmadığı için Meclis Genel Kurulu’nun çalışmalarına sık sık ara vermesi Başbakan Davutoğlu’nu harekete geçirdi.
Geçen hafta Perşembe günü yapılan oturumun karar yeter yeter sayısı bulunamadığı için kapanması üzerine, Davutoğlu grup yöneticilerini arayarak bilgi aldı. Grup yöneticileri tüm uyarılara rağmen milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına katılmalarında sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Davutoğlu, bu problemin aşılması için parti yönetiminden yeni tedbirlerin alınmasını istedi. Bazı parti yöneticileri, geçmişte bu tip durumlar yaşandığında, Erdoğan’ın basına kapalı grup toplantısı yaparak, Meclis’e gelmeyen milletvekillerine tek tek ‘Niye olmadıklarını’ sorduğunu, hastalık veya ani bir gelişme dışında hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceğini söylediğini hatırlattı. Aynı uygulamanın bugün de yapılması gerektiğini dile getiren parti yöneticileri, bu kapsamda son bir ayda mazeretsiz olarak Meclis çalışmalarına katılmayan milletvekillerinin listesini çıkararak Davutoğlu’na iletti.
‘FIRÇA TOPLANTISI’ OLABİLİR
 AK Parti grup yöneticileri, yarın yapılacak AK Parti grup toplantısında, Davutoğlu’nun devamsız yapan milletvekillerinin isimlerini tek tek sayarak, uyarmasını beklediklerini dile getirdi. Parti yönetimi, tüm uyarılara rağmen ‘devamsızlığı’ alışkanlık haline getiren milletvekillerine farklı yaptırımlar uygulanmasını da tartışıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...