Dev yük gemisi karaya oturdu!

Dev yük gemisi  karaya oturdu!

GÜNDEM Haberleri

23 bin 633 groston ağırlığındaki geminin arızalanarak Rumeli Hisarı’nda kıyıya çarptığı olayda, can kaybı veya denizde kirlilik olmadı.

Ukrayna’nın Odessa limanından hareket eden Liberya bandıralı “Songa Irıdıum” adlı yük gemisi,  19 kişilik mürettebat ile kılavuz kaptan eşliğinde Boğaz’dan geçiş yaparken saat 12.00’de makine arızası sinyali verdi. 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki gemi, Aşiyan önlerinde iskele demirini atarak kıyıya çarptı. İstanbul Valiliği, geminin kıyıya çarpması sonucunda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını, deniz ve çevre kirliliği oluşmadığını bildirdi. Kaza sebebiyle Boğaz geçişi bir süre askıya alındı. Olaya şahitlik eden Şevket Ekinci isimli vatandaş ise, “O esnada kahvaltı yapıyorduk. Vapur normal şartlarda siren çalmaz ama bu gemi sirenler çalarak geliyordu. Kahvaltı yaptığımız yerden 100 metre uzaktaydı. Yavaş yavaş gelerek kaldırıma oturdu. Tanker de olabilirdi, petrol gemisi de olabilirdi. Büyük bir felakete yol açabilirdi” diye konuştu. Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-7 römorkörü tarafından çekilerek İstanbul Limanı Demir mevkiine götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...