Dev projede halat koptu, gemi trafiği durdu!

/ Kaynak: AA
Dev projede halat koptu, gemi trafiği durdu!

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde halat kopunca Körfez gemi trafiğine kapatıldı.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki halatın kopması nedeniyle körfezin gemi trafiğine kapatıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi" kapsamında inşaatı devam eden köprüdeki asma halatlardan teki, henüz belirlenemeyen nedenle koptu. Karayolları ekiplerinin olay yerinde çalışma yaptığı, körfezin gemi giriş ve çıkışına kapatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Körfez Geçiş Köprüsü'nde kedi yolu kablosunun denize düşmesiyle ilgili can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Körfez Geçiş Köprüsü'nün asma köprü kablo montajı için oluşturulan "kedi yolu" diye adlandırılan geçici çalışma platformunun doğu tarafı güney kule tepesindeki geçici bağlantı elemanından ayrılan kedi yolu kablosunun bugün saat 15.30'da denize düştüğünü ifade etti.

Olayda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durumun söz konusu olmadığını belirten yetkililer, şu anda bölgede küçük boyutlu gemilerin geçiş yaptığını kaydetti. Kablonun kaldırılmasının ardından büyük gemilerin de geçişine izin verileceğini dile getiren yetkililer, olayın sebebinin teknik uzmanlarca detaylı olarak araştırıldığı belirtildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...