Destici CHP'ye taş attı: 'Esad davet etti, biz reddettik'

Destici CHP'ye taş attı: 'Esad davet etti, biz reddettik'

GÜNDEM Haberleri

Suriye Devlet Başkanı'nın BBP Lideri Mustafa Destici'yi de ülkesine davet ettiği ancak ret cevabı aldığı ortaya çıktı.

CHP'lilerin Beşar Esad'la Şam'da çektirdikleri fotoğraf iktidar cephesinde şiddetle eleştirilirken, Suriye Devlet Başkanı'nın BBP Lideri Mustafa Destici'yi de ülkesine davet ettiği ortaya çıktı. Konuyu ilk kez gazetemizle paylaşan Mustafa Destici, "Biz daveti kabul etmedik. Çünkü biz hükümetimizi eleştiririz, yanlışlarını söyleriz ama gidip başka devletin başkanlık sarayında hükümetimizi ve milletimizi zora sokmayız." nbsp;Türkiye'nin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Destici, Suriye'ye ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Ciddi bir sonuç çıkmadığını söylediği Cenevre-2 görüşmeleri için Destici, "Çünkü uluslararası güçler bu sürecin biraz daha devam etmesini istiyor" dedi.
15 HRİSTİYAN ÖLSE TEPKİLERİ FARKLI OLUR
Destici, şöyle konuştu:
nbsp;"Savaş sonunda ölen kim? Müslüman. Zaten ölmesini ve azalmasını istiyorlar. Orada 150 bin tane Müslüman değil de 15 Hristiyan hayatını kaybetseydi, o zaman Dünyanın tepkisi nasıl olurdu? Burada büyük bir çifte standart var."
HÜKÜMETİ DIŞARIDA ZORA SOKMAYIZ
İlginç bir de detay paylaşan Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Esad'ı biz de istemiyoruz. Tabi ki de Esad'ın işkencelerini kınıyoruz ve lanetliyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin başından defolup gitmesini istiyoruz. Bundan 2 sene önce Esad geniş bir heyetle kimseyi davet etmedi, bizi davet etti. Biz daveti kabul etmedik. Çünkü biz hükümetimizi eleştiririz, yanlışlarını söyleriz ama gidip başka devletin başkanlık sarayında hükümetimizi ve milletimizi zora sokmayız" dedi.
HÜKÜMET DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN YAPILAR
17 Aralık sürecini de değerlendiren Destici, yolsuzluklara ve rüşvete karşı herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Soruşturma içinde olanların biran önce hukuk önünde aklanması gerektiğini vurgulayan Destici, "Hükümeti sandık dışı yollarla değiştirmeyi amaçlayan ya da hedefleyen iç ya da dış yapı varsa, bütün unsurlarıyla ve bütün bağlantılarıyla ortaya çıkarılıp millete gösterilmesi gereklidir" dedi.
MİT ÜLKENİN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞIYOR
Destici, Suriye'ye giden MİT tırlarının durdurulmasını da eleştirdi. Her ülkede milli istihbarat teşkilatlarının ve gizli örgütlerin ülkelerin çıkarları için çalıştığını kaydeden Destici, devlet kurumlarının bir hatası varsa, bunların ifşa edilmemesi gerektiğini ifade etti. Destici, "Bu şekilde Türkiye uluslararası arenada itibar kaybediyor ve Türkiye teröristlere yardım ediyormuş gibi gösteriliyor. Hükümeti zora sokacağım derken devleti zora sokmuş olursunuz" dedi.
ERKEN SEÇİM İSTEDİ
HSYK görüşmelerindeki kavgalara da tepki gösteren Destici, meclisin biran önce yenilenmesi ve erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Destici, "Meclis, hayatında gördüğü en düşük seviyeyi yaşıyor. Sürekli hakaretler, küfürler, çatışmalar var. İlk olarak meclis yenilenmeli. İkincisi, barajın kalkması gerekmektedir. Hükümetin, yeni demokratik sivil anayasa sözü vardı, bunu yapamadılar. Toplumda bir çatışma istemiyorsak, derhal erken seçime gidilmesi lazım" şeklinde konuştu.
Damla PEKER-ÖZEL HABER


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...