Dershaneler kapanıyor kayıt için acele etmeyin

Dershaneler kapanıyor kayıt için acele etmeyin

GÜNDEM Haberleri

NABİ Avcı, 'SBS kalkıyor, dershaneler kapanıyor. Yeni eğitim döneminde dershaneler olmayacak. Kayıt için velilerimiz çok acele etmesin' dedi.

Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, "SBS kalkıyor, dershaneler özel eğitim kurumlarına dönüştürülecek" dedi. Başkent Öğretmenevinde eğitim muhabirleri ile gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Avcı, önümüzdeki yıldan itibaren SBS'nin yerine dönem içi yapılan yazılı sınavların merkezi bir sistemde gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Avcı, SBS'ye ilişkin bir soru üzerine, sene içinde yapılıp sonuçlandırılacak olan sınavların daha sonra 5, 6, 7. sınıflarda da uygulanacak şekilde geliştirileceğini, şimdiki çalışmanın sadece 8. sınıflarla ilgili olduğunu dile getirdi. Avcı, diğer okulların da sene içindeki sınavlardan alınan notları hesaba katan seçme sınavı yapabileceklerini kaydetti. Avcı, "Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. Yasal alt yapı çalışmaları sürüyor, önümüzdeki ders yılından itibaren yürürlüğe girecek şekilde hazırladık. Yasayla birlikte dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin önünü açacağız. Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak" ifadelerini kullandı. Avcı, dershanelere kayıt konusunda velilerin çok acele etmemesi gerektiğini dile getirdi. Avcı, dershanelerin özel okula dönüşmesindeki geçiş sürecinde asgari standartları yerine getirmeleri için dershanelere ek süre verileceğini de söyledi. Serbest kıyafet uygulamasının olumlu karşılandığını fakat bu tercih yelpazesi içine formanın da dahil edilmesi yönünde taleplerin geldiğini anlatan Bakan Avcı, "Yönetmeliği değiştiriyoruz. İster özel ister resmi olsun tüm okullarda velilerin yüzde 51'inin tercihi doğrultusunda okullar kıyafet seçebilsin. Bunu serbest kıyafetten geri adım olarak görmüyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...