Dershane için '1, 5, 9' formülü

Dershane için '1, 5, 9' formülü

GÜNDEM Haberleri

Başbakan'a sunulacak dershane tasarısı hazır. Dönüşüm sürecinde, 1, 5 ve 9'uncu sını-fa başlayanların masrafını devlet karşılayacak.

Dershanelerin dönüşümüyle ilgili tasarının detayları ortaya çıkmaya başladı. NTV'nin haberine göre bir hafta içinde Bakanlar Kurulu'na gelmesi beklenen tasarıda dershanelerin özel okula dönüşümünü teşvik için 1-5-9 formülü getirildi. Buna göre dönüşüm sürecinde bütün özel okullarda 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıfa başlayan tüm öğrencilerin masraflarını devlet karşılayacak. Maliye Bakanlığı her bir öğrenci için devlete maliyeti doğrultusunda yaklaşık 3 bin lira ödeme yapacak. Teşvik, bu yıldan itibaren dört yıl boyunca devam edecek. Bu da sadece bütün dershanelerin özel okula dönüşmesi durumunda bile 3 bin 800 şubeyi dolduracak öğrenci için ödeme yapılacağı anlamına geliyor. Dershanelere arsa yardımı teşvikinde bulunulacak. Kira kontratı devam eden dershaneler, mekanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilebilecek. Bakanlık da buralarda halk eğitim merkezleri kuracak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...