Derin yumruk polemiği! Meclis'teki üç saatte ne yaptı?

Derin yumruk polemiği! Meclis'teki üç saatte ne yaptı?

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu'nu yumruklayan Orhan Övet, saldırıdan serbest kaldı, ancak 'denetimli serbestliği ihlal ettiği' için cezaevine gönderildi.

Meclis koridorunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yumruklanması Ankara'yı karıştırdı. 55 ayrı suçtan sabıkası bulunan 28 yaşındaki saldırgan Orhan Övet, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır tarafından sorgulandı. Savcı, Övet'i adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkeme de soruşturma kapsamında saldırganı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Orhan Övet için bu kapsamda "konutunu terk etmeme" tedbiri uygulanacağı kaydedildi. Ancak zanlı, daha önce çarptırıldığı ve şartlı salıverildiği başka bir cezaya ilişkin denetimli serbestlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle Sincan cezaevine gönderildi. nbsp;
AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ
Dün, saldırganla ilgili çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Twitter'dan, "Orhan Övet'in 2012'de Elmadağ'da partimize kaydolduğu tespit edilmiş ve olayın sonrası derhal ihraç edilmiştir" açıklaması yaptı. AK Parti'nin 9 milyondan fazla üyesi olduğunu hatırlatan Çelik, "Onlarca sabıkası olan birinin üye kabul edilmesi ciddi bir özensizlik. Sayın Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz" dedi.
O BORÇLARI KİM ÖDEDİ?
CHP MYK toplantısı devam ederken kameraların karşısına geçen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, bazı ilginç iddialar ortaya attı. Saldırıdan üç gün önce Orhan Övet'in bütün borçlarının sıfırlandığını öne süren Tekin, "Bu borçları kim ödedi?" diye sordu. Bu kadar sabıkası olan birinin GBT sorgulaması yapılmadan Meclis'e alınmasının güvenlik açığı olduğunu ifade eden Tekin, Övet'in burada geçirdiği 3 saate ilişkin şunları söyledi: "Meclis yemekhanesinde milletvekili refakati olmadan yemek yenmeyeceğini bilirsiniz. Ben üç yıldır koridorları ezberleyemedim. Ama o ilk kez geldiği TBMM'de nerede duracağını çok iyi biliyor. En kritik, BDP'nin kapısının önünde bekliyor. Sıradan bir insan olmadığını, çok profesyonel olduğunu düşünüyoruz. Elimizde belge ve bilgiler var. Önümüzdeki günlerde paylaşacağız."


nbsp;Derin yumruk polemiği! Meclis'teki üç saatte ne yaptı?

4 LİRAYI ÇIKARIP X-RAY'DAN GEÇMİŞ
Saldırgan Orhan Övet'in Meclis'e giriş görüntüleri de ortaya çıktı. 1,5 dakikalık görüntüye göre Övet, nbsp;10.31'de Meclis'e geliyor. 10.32'de cebindeki 4 lirayı çıkarıp x-ray cihazından geçiyor. 10.36'da ziyaretçi kartını alıp 10.43'te C kapısından Meclis'e giriyor.

Beni darp ettiler
BİR DE ŞİKAYET ETTİ
Saldırgan Orhan Övet'in Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusuyla ilgili detaylar ortaya çıktı. İfadesinde, Meclis'e girerken kapıdaki görevlilere "CHP Grubu'nu ziyaret etmek için" geldiğini söyleyen zanlı, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan ve hükümet aleyhine yaptığı açıklamaların ülke menfaatine ters düştüğünü düşündüğü için eylemi gerçekleştirdiğini iddia etti. Saldırıdan 4 gün önce esrar kullandığını ancak olay günü uyuşturucu kullanmadığını savunan Övet, aralarında vekillerin de olduğu CHP'lilerin kendisini darp ettiğini belirterek bu kişiler hakkında şikayetçi olacağını kaydetti.
MHP ÖNÜNE DE GİTMİŞ
Zanlının, Meclis'te 3 saat geçirdiği, önce MHP Grubu'na, sonra nizamiyeye, ardından meclis lokantasına ve son olarak da CHP Grubu önüne gittiği de iddia edildi. nbsp;



Nereye çeksen oraya gider
Ankara Altındağ'da yaşayan komşuları saldırgan Orhan Övet'i anlattı. 55 ayrı suçtan sabıkalı olduğu ortaya çıkan Övet için "Lakabı delidir. Her şeyi yapar" diyen komşuları, saldırganın uyuşturucu bağımlısı olduğunu da iddia etti. Övet'in saldırıyı para karşılığı yaptığı kanısında olduklarını belirten mahalle sakinleri "Kandırmışlardır. Zaten nereye çeksen oraya gider. Uyuşturucu kullanıp gitmiştir. Başka şekilde yapamaz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...