Depremzedelere 100 bin liralık nakdi yardım!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremzedelere 100 bin liralık nakdi yardım!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Merkezi'nde gerçekleşen Kabine toplantısının ardında deprem bölgesi için toplanan yardımların 8,3 milyar liraya ulaştığını açıkladı. "Şimdi yaraları sarma, acıları dindirme, yıkılanları yapma, milyonlarca insanımızı yeniden hayata bağlama vakti" diyen Erdoğan, afette yakınlarını kaybeden depremzedelere acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardım yapıalcağını duyurdu.

Deprem gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8,3 milyar lira  yardım toplandığını açıklayarak, depremzedelere de 100 bin TL nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

TOPLAM BAĞIŞ MİKTARI 8,3 MİLYAR LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kahramanmaraş'taki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplanan kabine toplantısında gündem Türkiye'yi sarsan deprem ve depremin ardından deprezemdelere yapıalcak yardımlar oldu. Toplantı sonrası açıklamalarda bunulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya katılan kamu görevlilerinin AFAD'a 136 milyon 589 bin lira bağışta bulunduğunu açıklarken toplan miktarın 8,3 milyar liraya ulaştığını söyledi. 

Depremzedelere 100 bin liralık nakdi yardım!

100 ÜLKEDEN YARDIM ÇAĞRISI

100 ülkeden yardım çağrısına karşılık bulduklarını aktaran Cumhurbaşkanı, "84'ü toplamda 10 bin 943 arama kurtarma personeli ile sahadaki çalışmalara katıldı. 4 ülkenin ekibi çalışmalarını tamamlayıp geri döndü" dedi. 

DEPREMZEDELERE 100 BİN LİRA NAKDİ YARDIM

Ağır hasarlı binalardaki depremzedelere 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı yapacaklarını açıklayan Erdoğan, "Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız" dedi.  

https://twitter.com/RTErdogan/status/1625553476754219009

'TÜRKİYE TEK YÜREK' KAMPANYASI

"Kabine üyeleri, kabine toplantısına katılan kamu görevlileri olarak, depremzedeler için AFAD'a toplam 136 milyon 589 bin lira bağışta bulunma kararı aldık.

AFAD'a yapılan şimdilik tutarı 8,3 milyar lirayı bulan yardımların tamamını deprem bölgesi için kullanıyoruz. Yarın akşam saat 20.00'de KKTC ve Azerbaycan'daki tüm televizyon kanalları ve radyoların katılımı ile 'Türkiye Tek Yürek' sloganıyla bir yardım kampanyası düzenlenecek" 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1625563023220871172         

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...