Depremzede çiftçiden CHP'li belediyeye 'onur' tepkisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Seçimlerden sonra depremzedelere haklarını haram ettiklerini söyleyen muhalefet üyelerine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Depremin merkezi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de bir çiftçi "Depremzedeyiz diye bu kadar hakaret ve aşağılanmalara gelemeyiz" diyerek afetzedelere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen gübreyi geri iade etti. 

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından, Cumhur İttifakı'nın deprem bölgesindeki oy oranları muhalefeti rahatsız etti.

Depremzedeler sosyal medyada linç kampanyasının nesnesi haline gelirken, depremin merkez üssü Kahramnmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir depremzede 'Bu kadar hakaret ve aşağılanmalara gelemeyiz' diyerek yaşananlara isyan etti.

İlçeye bağlı kırsal mahallelerden Evcihüyük'te yaşayan çiftçi Nihat Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine ücretsiz verilen sıvı gübreyi aracına koyarak CHP Elbistan İlçe Teşkilatına geri götürdü. Yılmaz, gübreyi partinin kapısına bırakarak yaşadıkları lince tepki gösterdi.

'NE ONURSUZUZ NE GURURSUZ'

Tepkisini çektiği videoda da dile getiren çiftçi Nihat Yılmaz, "Bu Ankara Büyükşehir Belediyesinin daha doğrusu CHP belediyesinin bize verdiği ücretsiz gübre desteği. Bu 14 Mayıs seçimlerinden sonra depremzedelere haklarını haram ediyorlar. Millet İttifakı'ndan da herhangi kınayan bir açıklama gelmedi. Biz de aldığımız gübreyi CHP binasına iade edeceğiz. Bu gübreyi kullanacak kadar ne onursuz ne gurursuz. Depremzedeyiz diye bu kadar hakaret ve aşağılanmalara gelemeyiz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...