Depremin yıktığı Hatay’da yaralar sarılıyor: Defne Devlet Hastanesi yükselmeye başladı

- Güncelleme:
Depremin yıktığı Hatay’da yaralar sarılıyor: Defne Devlet Hastanesi yükselmeye başladı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin yıktığı Hatay’da Defne Devlet Hastanesi yükselmeye başladı. Asrın felaketinde büyük hasar alan Hatay’da yaralar bir nebze de olsa sarılacak. İnşaatında 700 işçinin çalışacağı hastane edinilen bilgiye göre 10 Mayıs 2023 tarihinde açılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'da hem depremin yaraları sarılıyor hem de yeni projeler hızla yükseliyor. Depremin ardından Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Bostancık Mahallesi'nde yapımına başlanan Defne Devlet Hastanesinde çalışmalar hızla sürüyor. 80 yoğun bakım yatağıyla, 12 ameliyathanesiyle, tüm branşlarda hizmet verebilecek bir donanıma sahip olacak hastanede zemin çalışmalarının ardından yükselmeye başladı. Hastane inşaatında 700 işçi çalışırken, 10 Mayıs 2023 tarihinde sonra açılışının gerçekleşeceği öğrenildi.

DEPREMLER HATAY’I YIKTI

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’yi sarstı. Deprem merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Binlerce binanın enkaza döndüğü depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Felaketin arkasında bıraktığı büyük yıkımın yaraları sarılmaya devam ediliyor.

(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...