Depremden sonra başladı, kimse ne olduğunu anlamadı! Göksun Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükseliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Depremden sonra Kahramanmaraş Göksun Kuşkayası Dağı'ndan yükselen dumanlar görenleri korkuttu. Sosyal medyada hızla yayılan videoda dağdan aşağıya siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığı görüntüler yer aldı. Olayı gören vatandaşlar ne olduğunu anlayamadığını dağın yanardağ gibi duman saçtığını dile getirdi. Görüntüyü sosyal medya hesabından değerlendiren Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan "Kırıktan 2000 C'de kızgın, akışkan karataş püskürterek yanardağ oluştu" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta pazartesi günü 9 saat arayla iki büyük deprem meydana geldi. İlk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de yaşandı. 10 ilimizi yerle bir eden depremin büyüklüğü 7,7 olarak ölçüldü. Hemen ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Son bilgilere depremlerde 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 52 kişi de yaralandı. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’da büyük yıkımlar yaşandı.

KORKUTAN GÖRÜNTÜ, KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAMADI

Sosyal medyada hızla yayın bir video izleyenleri korkuttu. Kahramanmaraş Göksun Büyükkızılcık köyünün Kuşkayası Dağında depremden sonra dumanlar çıkmaya başladı. Videoda bir vatandaşlar depremin ardından dağdan dumanların çıkmaya başladığını daha sonra da siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığını söyledi. Bölge halkı söz konusu duruma anlam verebilmiş değil. Uzmanlardan olayın sebebini açıklamaları bekleniyor. 

ERCAN: YANARDAĞ OLUŞTU

Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "M7,9'luk depremde çıkan güre (enerji) 1 megaton (1 milyon ton) TNT'ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını (mağmayı) devindirip Kahramanmaraş'ta oluşturduğu kırıktan 2000 C'de kızgın, akışkan karataş (bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur." diye belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...