Depremden sonra çekildi, yıkıcı etki ortaya çıktı: Kahramanmaraş'taki fay kırığı havadan görüntülendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler sonrası kentten ürküten görüntüler gelmeye devam ediyor. Çardak Mahallesinde bulunan Berit Dağı'nın drone ile çekilen görüntüleri, kilometrelerce uzanan fay kırığını gözler önüne serdi.

Türkiye, Şubat ayında adeta felaketi yaşadı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Can kaybı 50 bin sınırına dayanırken, binlerce vatandaş da yerle bir olan binaların enkazından sağ kurtarıldı. 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler sonrası devlet ve millet el ele vererek bölgede yaraları sarmaya çalışıyor.

FAY KIRIĞI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Afetzedelerin hayata dönme çabası sürerken, depreme dair yeni görüntüler ve detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Depremin merkez ili olan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Berit Dağı'ndaki görüntü ürküttü.

Afşin Belediyesi'nin deprem sonrası bölgede yaptığı drone çekimlerinde Berit Dağı'nı neredeyse ikiye ayıran fay kırıkları depremin yıkıcı etkisini bir kere daha gösterdi.

Kilometrelerce uzanan ve dağı neredeyse ikiye ayıran fay kırığının yaşandığı Çardak mahallesinde 86 kişi hayatını kaybetti. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...