Depremden 31 saat sonra 10 katlı binadan gelen umut! 15 aylık Meryem bebek enkazdan çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta 7.7'lik depremin ardından binalar yerle bir oldu ve birçok vatandaşımız bu binaların altında kaldı. O binalardan biri de Menderes Mahallesi'ndeki 10 katlı binaydı. Bu binanın enkazından 15 aylık bebek Meryem Işık, felaketten 31 saat sonra kurtarıldı ve enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Türkiye deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı ve depremin etkisi öylesine şiddetliydi ki birçok bölgede binalar adeta yerle bir oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, çevik kuvvet ekipleri, madenciler ve komando birliklerinin Menderes Mahallesi'nde yürüttüğü çalışmalardan sevindirici haber geldi.

31 SAAT SONRA GELEN UMUT

Köker Sitesi'ndeki 10 katlı binanın enkazından duyulan sesler üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 31 saattir enkaz altında bulunan 15 aylık Meryem Işık'a ulaştı.

Enkazdan çıkarılarak ilk müdahalesi yapılan bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Meryem bebeğin annesinin de enkaz altında olduğu bilgisi nedeniyle ekiplerin aynı noktada çalışması sürüyor.(AA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...