Depremde hasar alan 6 bin yıllık Gaziantep Kale'sinin restorasyonu başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde hasar alan 6 bin yıllık Gaziantep Kale'sinin restorasyonu başladı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremlerde hasar alan 6 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Gaziantep Kalesi için ekipler çalışmaları başlattı ve kalenin restorasyon süreci başladı.

Ülkemizde yaşanan ve 'asrın felaketi' olarak nietelendirilen iki büyük depremde 11 il birden etkilenmiş ve buradalardaki tarihi bazı alanlarda deprem nedeniyle zarar gördü. Yaşanan büyük afet sonrası turizm sektöründe Gaziantep’in ve bölgenin yeniden eski dinamiklerine kavuşması için yapılan depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep’te birçok bina yıkılırken asırlık Gaziantep kalesi de harabeye dönmüştü.

DEPREMDEN 5 AY SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Tarihi günümüzden 6 bin yıl geçmişe dayanan ve kalkolitik döneme uzanan bir höyük üzerinde kurulduğu tahmin edilen Gaziantep Kalesi’nin kalıntıları binlerce yıl dayanarak, günümüze ulaşmıştı. Gaziantep Kalesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde hasar almıştı.

Depremde hasar alan 6 bin yıllık Gaziantep Kale'sinin restorasyonu başladı

Depremin ardından ise kalenin yıkılan duvar ve burçlarının parçaları ve enkazın büyük bir bölümü temizlenmişti. Kale, bölgeyi vuran depremlerden yaklaşık 5 ay sonra restorasyon çalışmaları başladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...