Depremde doğum yapan kadın anlattı: Doktorların fedakarlığı dinleyenleri duygulandırdı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde doğum yapan kadın anlattı: Doktorların fedakarlığı dinleyenleri duygulandırdı!

GÜNDEM Haberleri

Adana'da 10 gün önce yaşanan depreme doğum yaptığı sırada yakalanan Hilal Yılancıoğlu o anları anlattı. Doktorların kendisini sakinleştirdiğini belirten Yılancıoğlu, "Hani derler ya önce can sonra canan diye, onlar öyle değildi. Kendi canlarını feda ettiler." ifadelerini kullandı.

Adana'nın Kozan İlçesi'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yaşananpanik anları devlet hastanesinin güvenlik kameralarına da yansıdı. Doğum yaptığı sırada deprem olan bir anneyi, doktorların sakinleştirdiğini ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmesine vesile oldukları bildirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, 25 Temmuz'da Kozan'da yaşanan 5,5 ve 4,4 şiddetindeki depremler bölgede panik ve korkuya sebep oldu. Depremlerde ilçedeki bazı mahallelerde evler ağır hasar gördü. Deprem sırasında ise Kadın Doğum Uzmanı Hüseyin Kunter Tatar ve ekibi, Hilal Yılancıoğlu'nun doğum operasyonunu yapıyordu. İlk depreme ameliyathanede, ikinci depreme ise ameliyat masasında yakalanan Yılancıoğlu o anları anlattı.

Depremde doğum yapan kadın anlattı: Doktorların fedakarlığı dinleyenleri duygulandırdı!

O GÜVENİ BANA VERDİLER

Deprem anında evdeki çocuğunu merak ettiğini söyleyen Hilal Yılancıoğlu doktorların kendini sakinleştirdiğini belirtti.  “27 yaşındayım, deprem anında doğuma girmiştim. Tam beni doğuma aldılar deprem oldu. Hocam, hemşireler, ne olduğunu anlamadık ama benimle çok güzel ilgilendiler, o güveni bana verdiler. Ne olduğunu hissedemedik. Karışık bir duyguydu. O an ameliyatı olmak zorundaydım, sağlık ekibi benimle çok iyi ilgilenince güvenim yerine geldi.

Depremde doğum yapan kadın anlattı: Doktorların fedakarlığı dinleyenleri duygulandırdı!

Kızım evdeydi o aklıma geldi apartmanda olunca endişelendim korktuk ondan dolayı çok şükür bir şey olmadı.Doktor bey benimle konuştu, doğum yapmak istersen yapalım diye, o ara 2. deprem oldu, orasını tam hatırlamıyorum" dedi. Hani derler ya önce can sonra canan diye, onlar öyle değildi. Kendi canlarını feda ettiler. Allah bir daha yaşatmasın. Sağlıkçılarımıza, güvenlikçilerimize teşekkür ederim çocuğun adını deprem mi koysam diye aklımıza geldi ama Alp Arslan koyduk” ifadelerini kullandı.

Depremde doğum yapan kadın anlattı: Doktorların fedakarlığı dinleyenleri duygulandırdı!

YILMADIK AMELİYATA DEVAM ETTİK

Ameliyatı yapan Kadın Doğum Uzmanı Hüseyin Kunter Tatar da o anları anlattı.  "Şu an Kozan’da görev yapıyorum. Deprem bizim ülkemizin gerçeği. 25 Temmuz'da ameliyatlarımız vardı, hazırlandık sabah büyük bir deprem oldu. Hem hastalarımız hem biz korktuk. Ama biz yılmadık ameliyata devam ettik. Hastalarımıza sorduk güvenlerini alıp depremi dinlemeden ameliyatımıza devam ettik ve çocuklarını kucaklarına alarak mutlu oldular. Sabah olan deprem daha büyüktü tam o sırada ilk hastamızı alıyorduk, deprem olunca hastamızı o an dışarı aldık o sırada hastamızla konuştuk.Hastamız da doğum yapmak istediğini yeniledi ve biz sizin yanınızdayız siz istiyorsanız süreci tamamlayacağız. İlk hastamızı aldık, ameliyata başladık, o sırada 2. depreme yakalandık ama devam ederek çocuğu dünyaya getirdik. Sonra ikinci hastamızı alarak onunda doğumunu yaptırdık. Depremden her insan gibi biz de korktuk ama işimizin başında olunca hasta önceliği ön plana geçiyor. Hastalarımız da çok korkmadı ekibimizden ve bizlerden aldığı güvenle ameliyatı tamamladık” diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...