Deprem Uzmanı İstanbul'da en tehlikeli ilçeleri açıkladı! 'Nereye taşınmalıyız' sorusunu cevapladı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
- Güncelleme:
Deprem Uzmanı İstanbul'da en tehlikeli ilçeleri açıkladı! 'Nereye taşınmalıyız' sorusunu cevapladı

GÜNDEM Haberleri  / Sabah

İstanbul'da yaşanması beklenen depreme ilişkin Prof. Dr. Şükrü Ersoy önemli açıklamalarda bulunarak en riskli ilçeleri sıraladı. Ersoy, zemin sıvılaşmasına dikkat çekti ve fay hattına en yakın ilçeleri anlattı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki deprem Türkiye'yi derinden sarsarak endişelendirdi. Uzun zamandır beklenen ve söz edilen İstanbul depremi ise gündeme geldi. Gözler deprem uzmanlarına çevrilirken Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul depremi ile ilgili merak edilenleri ve riskli ilçeleri anlattı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, A Haber'de haritalar ile beraber beklenen İstanbul depremini değerlendirdi. 

Ersoy, AFAD'ın daha önce açıkladığı ilçeler olan Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli'nin ve yakın mahallelerin büyük depremden yoğun olarak etkileneceğini ifade etti.

RİSKLİ BÖLGELERİN ANA SEBEPLERİ

Ersoy, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu durumun ana sebepleri olarak; belirtilen ilçelerin faya yakınlığı, yapı stoğu taşıyıcı sistem özelliklerinin yetersizliği, zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması gibi sebepler sayılabilir."

Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar, kalabalık ve yoğun nüfuslu ilçeler olmaları ve kapanması muhtemel yollar nedeniyle müdahale sürecinde diğer ilçelere göre fazlaca zorluk yaşanabilecek ilçeler olarak değerlendiriliyor."

Deprem Uzmanı İstanbul'da en tehlikeli ilçeleri açıkladı! 'Nereye taşınmalıyız' sorusunu cevapladı

"BİR YERE TAŞINMAYACAĞIZ"

"Anadolu Yakası'nda, Tuzla, Kartal, Pendik, Kadıköy, Maltepe ilçelerinin kıyı kesimleri sıvılaşmaya müsait. Kadıköy'de Kurbağalı dere var. Burada sıvılaşma potansiyeli çok fazla. Kağıthane'de dere yatağı var, burada da sıvılaşma ihtimali yüksek."

Vatandaştan en çok gelen, 'nereye taşınmalıyız?' sorusuna ise Ersoy, "Bir yere taşınmayacağız. Bulunduğumuz yerde güvenli evler oluşturacağız." cevabını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...