Deprem konutları teslim ediliyor: Bakan Özhaseki tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, “2-3 ay sonra afet bölgesinde konutları teslim etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, deprem konutlarının teslimatı için tarih verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin, “850 bin bağımsız birimin yapılması gerekiyor. Şu anda biz, 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladık. 2-3 ay sonra inşallah evleri teslim etmeye başlayacağız” dedi.

Deprem konutları teslim ediliyor: Bakan Özhaseki tarih verdi

“YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE HIZLA DEVAM EDİYORUZ”

Bakan Özhaseki, ‘Geleceğin Şehirleri’ çalışmaları kapsamında dijital dönüşümlere de ağırlık verildiğini vurgulayarak, “2008 yılında hizmete giren e-Devlet ile Türkiye, dijital dönüşüme çok erken ve hızlı bir giriş yapmıştır. Bugün e-Devlet’in kullanıcı sayısı 63 milyon 715 bindir. 995 kurum 7.240 farklı hizmet vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı’na, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimi hedeflerimize de uygun olarak dijital dönüşüm sürecine hızla devam etmekteyiz. Ortaya koyduğumuz bu proje tamamen yerli ve milli imkanla üretilmiştir” dedi.

Deprem konutları teslim ediliyor: Bakan Özhaseki tarih verdi

“2-3 AY SONRA AFET BÖLGESİNDE KONUTLARI TESLİM EDECEĞİZ”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Bakan Özhaseki, “Deprem, doğrudan 11 şehrimizi, toplamda 18 şehrimizi ve 14 milyon insanımızı etkiledi. Büyük bir inşaat çalışması başlattık. 680 bin civarında evimiz yıkılmıştı. 170 bin kadar da iş yeri, depo, ahır gibi tek katlı yapılar yıkıldı. 850 bin bağımsız birimin yapılması gerekiyor.

Şu anda biz, 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladık. Sert zeminlerde konutları inşa ediyoruz. 2-3 ay sonra inşallah evleri teslim etmeye başlayacağız. Bir taraftan da ‘Yerinde Dönüşüm’ yapan vatandaşlara katkıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı evlerini yapabilmesi içim teşvik ediyoruz. Bu konuda Suudi Arabistan Hükümeti’nden büyük destekler gördük. Dostane ve kardeşlik duygularından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...