Denizden palamut fışkırdı! 10 bin kasa yakalandı, tanesi 35 liraya düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Denizden palamut fışkırdı! 10 bin kasa yakalandı, tanesi 35 liraya düştü

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak'ta denizden adeta palamut fışkırdı. Bolluk nedeniyle yüzü gülen balıkçılar tarafından bol miktarda avlanan palamudun tanesi 35 liraya kadar düştü.

15 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla denize açılan balıkçılar ilk zamanlarda bolluğu yakalayamamıştı ancak 1y sonrasında denizlerdeki bolluk yüzleri güldürdü ve balıkçılar elleri dolu döndü.  Batı Karadeniz'de balıkçılar, hava şartlarının normale dönmesiyle ağlarını denize bıraktı. Limana 10 bin kasa palamutla dönen balıkçılar, bereketli geçen av nedeniyle büyük sevinç yaşadı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle geçen hafta 45 ila 60 liradan satışa sunulan palamudun tane fiyatı, 35 liraya kadar düştü. Limanda araçlara yüklenen palamutlar, Sinop, Ankara ve İstanbul'a da gönderildi.

Denizden palamut fışkırdı! 10 bin kasa yakalandı, tanesi 35 liraya düştüFotoğraf-İHA

BALIKÇILAR MUTLU

Balıkçı gemisinin kaptanı Ferit Yıldız, gazetecilere, denizlerde palamut bolluğu yaşandığını belirterek, "Balıkçılar, halk gerçekten mutlu. 1 haftadır hava bozuktu. Havanın kalkmasıyla beraber balık kendini gösterdi. Güzel av oldu" dedi.

Denizden palamut fışkırdı! 10 bin kasa yakalandı, tanesi 35 liraya düştü

Kozlu Su Ürünleri Kohperatifi Başkanı Ergün Kayhan, “2022-2023 sezonuna palamutçuluk açısından çok iyi başladık. Palamut balığı sıcak suyu seven bir balıktır. Palamut balığı şuanda Kefken ve Ereğli arasında dolaşmaktadır. Doğu Karadeniz ve boğaz kayıkları endüstriyel balıkçılar tarafından bol bol avlanmaktadır. Burada şöyle birşey var. Deniz suyu sıcaklığı Ereğli’den Zonguldak Filyos arası 11 derece, Ereğli, Kefken arasında 22 derece.  

Denizden palamut fışkırdı! 10 bin kasa yakalandı, tanesi 35 liraya düştü

Bu balık sıcak suyu seviyor. Palamut balığı artık dönüş balığı. Bunun boğazlardan çıkması için yol arıyor kendine. Maalesef Sakarya’yı kendine yol sanıyor. Hayvan burada tıkalı kaldı. Aşağı yukarı 110 tane gır gır teknesi Ereğli Kefken arasında bulunmaktadır. Aşağı yukarı Zonguldak piyasasında 60-70 TL satılan balık. Çifti 65 TL. Zonguldak halkı bol bol balık yiyecektir. Fakat bunun bir eksi yönü var. Denizde hamsi, barbun, mezgit kalmadı. Balık ne varsa onu yiyor. Göç balığıdır. Türünü tamamladıktan sonra boğazlardan çıkıp gider. Çok mutluyuz. Bunu halkımıza ekonomik yansımasından mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...