Denetimler sorgulanıyor

Düzenleyen:
Denetimler sorgulanıyor

GÜNDEM Haberleri

Adana’da öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciası öğrenci yurtlarının denetimi konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sinem Erciyas ANKARA - 2015-2016 eğitim öğretim yılı verilerine göre Türkiye genelinde 2 bin 580’i ortaöğretim, 2 bin 160’ı yükseköğretim olmak üzere toplam 4 bin 741 özel öğrenci yurdu bulunuyor. Yurtlar, gerekli görüldükçe Bakanlıkça; mülki idare amirleri tarafından ise hazırlanan plan doğrultusunda yılda iki defa denetleniyor. Alınacak tedbirler yurt yönetimine bildirilerek yapılacak işlerin tamamlanma zamanı belirtiliyor. Yurtların açılış izinleri için aranan şartlardan birisi de binanın yangına karşı yeterli güvenliğe sahip olduğuna dair raporun temin edilmesi. Binalarda yangın merdiveni, söndürme malzemesi ve tesisatı bulundurulması zorunluluğu var. En ufak değişiklikte mutlaka denetim şart. Yine ilgili yönetmeliğe göre, yurtlar hizmete açık bulundukları sürece, günün her saatinde sorumlu bir yöneticinin bulunması zorunluluğu mevcut.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...