Demirtaş'tan 'U' dönüşü, bu açıklamaları çok konuşulacak!

Düzenleyen:
Demirtaş'tan 'U' dönüşü, bu açıklamaları çok konuşulacak!

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan görülmemiş dönüş, işte o şaşırtan açıklamaları...

Demirtaş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Diyaloğa açık tutumumuzu sürdürüyoruz. En zor koşullarda bile diyalog kesilmemeli. Siyasetçilerin konuşabilmesi, iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınabilmesi gerekir" dedi. Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen yeni anayasa görüşmesi randevusunun yeniden gündeme alınmasını istedi. Selahattin Demirtaş, yeni anayasa ile ilgili olarak "Yeni anayasa ve Kürt sorununun çözümü için biz görüşme taraftarıyız" dedi.
Diyarbakır'da konuşan Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini belirtti. Demirtaş, "Ne olursa olsun siyasetçiler konuşabilmeli. Ben bu konuda ısrarcıyım" şeklinde konuştu.

AK PARTİ-HDP GÖRÜŞMESİ NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yeni anayasayı görüşmek için randevu talebinde bulunmuştu. 3 partiden de olumlu yanıt alan Davutoğlu'nun bugün HDP yöneticileriyle saat 16.00'da görüşmesi takvime işlenmişti. Ancak Davutoğlu'nun randevu talebini değerlendiren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları AK Parti ile HDP arasında ipleri koparmıştı.

Öte yandan bir gazetecinin, CHP'nin tavrı konusundaki sorusuna Demirtaş, "Sağ olsunlar da kelin merhemi olsa önce kendi başına sürerdi" yanıtını verdi.
Partilerin halkın taleplerini dikkate alması gerektiğini işaret eden Demirtaş, "Ne olursa olsun siyasetçiler konuşabilmeli. Savaş ne kadar derinleşirse derinleşsin siyasetçiler diyalog bağını koparmamalıdır. Siyaset bunun için vardır. Diyalog çağrılarımız reddedilirse ısrarcı olmamız lazım. Başka bir şey yapmak için seçilmedik" ifadelerini kullandı.
Demirtaş, partilerinin kapatılmasına yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine, HDP'nin kapatılacak bir parti olmadığını söyledi. Bu tartışmaların yersiz olduğunu savunan Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'de binde 1 oy almış partiler var. Onlar şimdi kapatılmamız gerektiğini düşünüyor ve çağrısını yapıyorlar. Biz onlar kapatılsın demeyiz, onlara kapatılma davası açılsa karşı çıkarız. Halk onları bin defa kapatmış. Hiçbir parti kapatılmamalıdır."
(Ajanslar)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...