Demirtaş'ın dokunulmazlık dosyası Meclis'te

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Demirtaş'ın dokunulmazlık dosyası Meclis'te

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Meclis'e gelen dosya sayısı 562'ye ulaştı.

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası, TBMM  Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti'nin dokunulmazlık konusunda Anayasa değişikliği çalışmaları  sürerken, Meclise yeni dosyalar gelmeye devam ediyor.HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, HDP  Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Nursel Aydoğan,  HDP Şırnak  Milletvekili Ferhat Encu, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Aydın  Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP  Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP  Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması  Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM  Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk  edildi.Gelen dosyalardan 5'i, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a ait. Demirtaş,  Mecliste en fazla dokunulmazlık dosyasına sahip bulunuyor.

129 VEKİLİN DOSYASI BULUNUYOR

Bu dosyalarla birlikte Meclisteki dokunulmazlık dosyalarının sayısı  562'ye ulaştı. Dosyaların 44'ü AK Parti, 170'i CHP, 328'i HDP, 16'sı MHP ve 5'i  ise bağımsız milletvekiline ait. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclisin tek  bağımsız milletvekili. Nazlıaka'nın bir dosyası, bir başka partili  milletvekiliyle birlikte düzenlenmiş durumda.Mecliste, hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen milletvekili  sayısı 129 oldu. Bunların partilere göre dağılımında; 25'i AK Parti'li, 51'i  CHP'li, 45'i HDP'li, 7'si MHP'li, biri ise bağımsız milletvekili. ir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 40'a  ulaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...