Demirtaş: İlkelerimizi içerirse dışarıdan destekleriz

Demirtaş: İlkelerimizi içerirse dışarıdan destekleriz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye yeni hükümet için koalisyon pazarlıklarına kilitlenirken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı bir çağrı geldi.

Diyarbakır'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi. "Sayın Davutoğlu'nun artık seçim öncesi dili ve üslubu bir kenara bırakması lazım" diyen HDP lideri şöyle devam etti: "Koalisyonları felaket olarak görmek yerine bundan sonuç çıkarmamız gerekiyor. Doğru bir yöntemle kapımız çalınırsa olumlu bulduğumuz yöntemleri destekleriz. Sadece koalisyonun tarzı değil, çözüm süreci, yeni anayasa konusunda her türlü olumlu işin yanında oluruz. AKP'nin ortaya koyduğu ilkeleri kabul etme gibi bir dayatmayı kabul etmeyiz. İçinde barış ve çözüm süreci yokta geri kalanın tamamı suya yazı yazmaktır. nbsp;
AKP ile CHP bizim ilkelerimizi içerecek şekilde koalisyon kurarsa işlerini kolaylaştırırız, destek veririz. Bizim için önemli olan sorunların çözümüdür. Temel ilkelerde buluşmayı tartışırlarsa bu Türkiye açısından rahatlatıcı olur."
KCK'DAN TALİMAT ALMAYIZ
Koalisyon tartışmaları ve ilgili Kandil'deki PKK yöneticilerinin açıklamalarını da değerlendiren Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti: "HDP'nin koalisyon girip girmemesi yönünde herkes görüş belirtiyor, köşe yazarları da belirtiyor. KCK yetkilileri de görüş belirtebilirler. Bu normaldir. Çünkü çözüm sürecinin aktörüdürler. Ama bunlar görüş ve düşüncelerdir. Partimiz kararlarını yetkili kurullarında alır. Çözüm sürecinin aktörü olan KCK'nın her türlü açıklamasını kıymetli buluyoruz. Ama biz KCK'dan talimat almayız." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...