Demirtaş: HDP başkanlığı için aday değilim

Demirtaş: HDP başkanlığı için aday değilim

GÜNDEM Haberleri

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki pazartesi HDP'ye katılacaklarını ancak kurultayda eş genel başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, haftalar sonra partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz. Sayın Başbakan, ısrarından vazgeçmelidir" dedi. Demirtaş, dar-daraltılmış bölge tartışmalarına ilişkin, "Sadece hangi partinin kaç milletvekili çıkartacağı üzerinden hesap yapılarak seçim sistemleri değiştirilemez" ifadelerini kullandı. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, önümüzdeki pazartesi HDP'ye katılacaklarını ancak kurultayda eş genel başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendi adaylarını çıkaracaklarını da belirten BDP lideri, "Henüz konuyu parti kurullarında değerlendirmedik. Çözüm sürecini pazarlık konusu yapmayız. Cumhurbaşkanı kadın olursa daha çok seviniriz" diye konuştu. Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...