Demirtaş: Halkımız koyun değil

Demirtaş: Halkımız koyun değil

GÜNDEM Haberleri

Hizbullah'ın katliam hazırlığı yaptığını ileri süren HDP lideri Demirtaş, "Kirli tezgahlara hizmet edildiği zaman biz burada çaresiz değiliz" dedi.

Partisinin 5 Haziran'daki Diyarbakır mitinginde bombalı saldırıların yapıldığı meydanı ziyaret ederek, karanfil bırakan Demirtaş tehdit dolu sözler sarfetti. Hizbullah militanlarının katliam hazırlığında olduğunu hatta kimlerin vurulacağının bile belirlendiğini iddia eden Demirtaş, silahlı güçlere karşı çaresiz olmadıklarını söyledi. Demirtaş şu ifadeleri kullandı: "Halkımızı kimse kurbanlık koyun olarak görmesin. Barışçıl siyaset çerçevesinde herkes çalışmasını yürütsün. Yürüyüş yapsın, miting yapsın, partisini büyütsün. İtirazımız yok. Ama bunun dışına taşıldığı zaman, kirli tezgahlara, uluslararası istihbarat örgütlerinin çıkarlarına hizmet edildiği zaman, biz burada çaresiz değiliz. Bunu da herkes bir kez daha belirtmek istiyoruz." Demirtaş, son dönemlerde Diyarbakır, Van ve Batman'da çok sayıda pompalı tüfek satıldığını da kaydederek, "Bunlar nereye gitti, kimin evinde hazır bekletiliyor?" diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...