DDK'nın Madımak raporu: 'Devletin ağır bir tedbir kusuru var'

DDK'nın Madımak raporu: 'Devletin ağır bir  tedbir kusuru var'

GÜNDEM Haberleri

Madımak raporunda, olayın sebep ve failinin "basiretsiz kamu yönetimi" olduğu bildirildi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 1993 yılında meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olayının raporunu tamamladı. Raporda, protestoların olacağı bilinmesine rağmen yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığı, otelin yakılmasına kadar gidecek bir ortamın oluşturulduğu kaydedildi. Uzunca bir süre otelin önündeki kalabalığın dağıtılması ya da otelde kalanların boşaltılmasına yönelik herhangi bir tedbire başvurulmadığı dile getirilen raporda, "500 civarında polis ve jandarmadan oluşan güvenlik görevlisi ile yangından önce görevlendirilen ilave 370 kişilik askeri personel, kalabalıkları dağıtmaya veya otelde kalanların tahliyesine yönelik herhangi bir faaliyette kullanılmamıştır" ifadesine yer verildi. nbsp;
Otelde kalanlar adına karar verenlerin 'otelde kalmanın daha güvenli' olduğu telkinini verdiği kaydedilen raporda, "Ne yazık ki herkes 'tüm suçu' kalabalıkların ve toplumun üzerine yıkma kolaycılığını tercih etmiştir" tespitinde bulunuldu.
Raporda, "Olayın ortaya çıkmasında, önlenememesinde ve soruşturulmasında/yargılanmasında devlete terettüp eden ağır bir hizmet kusuru bulunmaktadır" ifadesi de dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...