Davutoğlu'ndan Kerry'ye cevap: 'Kararımızı biz veririz'

Davutoğlu'ndan Kerry'ye cevap: 'Kararımızı biz veririz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD terörü ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in "Türkiye'den daha çok destek bekliyoruz" açıklaması cevapladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV ve Star TV'nin ortak canlı yayınına katılarak başta IŞİD terörü ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in "Türkiye'den daha çok destek bekliyoruz" açıklaması olmak üzere gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Davutoğlu özetle şunları kaydetti:
gt; (Rehinelerin kurtarılması): Din adamlarını da kullandık. Aşiretlerin önemli payı oldu. Fidye ödemedik, ödemeyiz. Fidye dışında her türlü temasta bulunduk.
gt; Sadece 3 kişinin (Cumhurbaşkanı Erdoğan, ben ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan) bildiği hususlar var. IŞİD'le temas paylaşılamayacak alanlardan biri. Her yer değişiminde her seçenek masadaydı.
gt; En büyük sıkıntılardan biri de tahliyeydi. Yerel görevlimiz deşifre olunca infaz edilmiş. Bizim için isimsiz kahramanlardan biri de onlar.
gt; Bu operasyonun arkasında Türkiye Cumhuriyeti var. IŞİD'i inceleyince sonuca erken ulaşıldı.
gt; Konsolos Öztürk Bey'in kendisi Musul'u istedi. Konsolos iki telefonunu alıkonulma sırasında yanında tutmayı başardı.
gt; (Kerry'in sözleri): Türkiye kendi doğrularında karar verir. Ne yapacağımıza biz karar veririz. nbsp;Biz IŞİD'i terör örgütü ilan ettik. Tek taraflı değil, Türkiye, oturulup ortak karar verilecek bir ülkedir. Türkiye'yi sınava sokar gibi bir havayı kabul etmeyiz. Birisi söylediği için değil gerektiği için yaparız.
gt; (Göç dalgası): Kapımızı kapatmamız mümkün değil. Tarihimizde de kimseye kapatmadık. Esad ve Maliki bizi dinlemiş olsaydı, bugün yaşananlar başlarına gelmeyecekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...