Davutoğlu'ndan Kardak açıklaması

Davutoğlu'ndan Kardak açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 25. Bodrum Cup Yelkenli yarışlarında yatları taciz eden Yunan botlarının Türk karasularından çıkarılmasıyla ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 25. Bodrum Cup Yelkenli yarışlarında yatları taciz eden Yunan botlarının Türk karasularından çıkarılmasıyla ilgili konuştu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bir gazetecinin 25. Bodrum Cup Yelkenli Yarışmaları'nın Leros-Yalıkavak etabında yatların rotaları üzerinde bulunan Kardak Kayalıkları yanından geçerken iki Yunan sahil güvenlik botu tarafından bir süre izlendiği ve taciz edilmesinin ardından Yunan botları Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar tarafından Türk karasularından çıkarıldığı yönündeki haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorulması üzerine, 'Basına yansıyan hususta gerekli girişimler yapıldı ve yapılıyor. Ege'de bazen bu tür konularda istenmeyen gelişmeler olabiliyor ama ilgili birimlerimizle takip ediyoruz. Her zaman Yunanistan ile bunları açık bir şekilde konuşacak, kaygılarımızı iletecek kanallarımız mevcut. Bunları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz' dedi.
'GERGİNLİK İŞARETİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ'
Aynı gazetecinin Karadeniz'de Rus casus uçaklarının keşif yaptığı yönündeki haberleri hatırlatması üzerine ise Davutoğlu, şunları söyledi:
'Aslında dün bu konuyla ilgili bir açıklamada bulundum. Karadeniz'deki bazı hava tatbikatlar kendi hava suları içerisinde yapılan tatbikatlar hukuka uygundur. Uluslararası sınırlar içerisinde yapılan tatbikatlar bazen rutin bir şekilde bizim hava sahamıza yaklaşıldığın da otomatik tedbirler yer alıyor. Bu herhangi bir gerginlik işareti olarak değerlendirilmemesini iktida eder. Geçen senede bildiğiniz gibi Gürcistan ve Bulgaristan sınırına kadar olan alanda bir bu şekilde uçuşlar olmuştu ama bu bir karşı karşıya gelme herhangi bir şekilde gerginlik işareti olarak değil bazen bu tür tatbikatlara ülkeler karşılıklı tedbirler alırlar. O çerçevede değerlendirmeli olduğundan fazla anlam yüklenmemeli.'
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...