Davutoğlu'ndan 'Gülen' açıklaması: Gereği yapılır

Davutoğlu'ndan 'Gülen' açıklaması: Gereği yapılır

GÜNDEM Haberleri

"Fethullah Gülen'le ilgili soruşturma neyi gerektiriyorsa, mutlaka yargı onun gereğini yapacaktır. Kırmızı bültense kırmızı bülten..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun "tamamıyla yargısal bir süreç" olarak yürütüldüğün belirten Başbakan Davutoğlu, operasyonunun hukuk devletinde nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yürütüldüğünü söyledi. Soruşturmanın, mağdur olan bir grup adına bir vatandaşın şikayeti üzerine başlatıldığını hatırlatan Davutoğlu, konu ile ilgili son derece haksız yorumlar yapıldığını vurguladı. Yürütülen sürecin basın özgürlüğüyle alakalı olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Suçlamalar, basında yapılan bir faaliyetle ilgili değildir. Özellikle bu vatandaşlarımızın insan hakları ihlali bağlamında mağdur edilen vatandaşlarımızın şikayetlerine dönük olarak yapılan soruşturma neticesinde atılan adımlar, bu suçlamaların ve mağduriyetin üstünün örtülmesi için basın özgürlüğü alanına çekilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı. Başbakan Davutoğlu, kimsenin işlediği eylemlerin getirdiği sorumluluklarından kaçamayacağını kaydederek, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden, eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılıyor ise o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu toplaması ile ilgili bir soruya da cevap veren Başbakan, "Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyu ile paylaşırız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...