Davutoğlu'ndan AP'na: Insanlık önünde mahcup olacaklar

Davutoğlu'ndan AP'na: Insanlık önünde mahcup olacaklar

GÜNDEM Haberleri

Seçim için tatile giren Genel Kurul, dün TBMM'nin 95'nci açılış yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle özel oturumla açıldı.

Birleşimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel locadan izledi. Oturuma Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de katılırken, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise iştirak etmedi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, "Bu Meclis'in eşi ve benzeri yoktur. Bu çatı ülkemiz, vatanımız, vatandaşlarımız için birliğin sembolüdür. Bu çatı altında milletimizin bütün unsurları temsil edilmiştir. Her türlü ayrımcılık reddedilmiştir" ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun gündeminde Ermeni meselesi de vardı. Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karara işaret eden Başbakan,"78 milyon vatandaşımızla birlikte, bütün unsurlarımızla beraber ülkemize yöneltilen iftiraları reddediyor ve şiddetle telin ediyoruz. Türkiye'ye karşı bir nefret söylemi geliştirenler tarih ve insanlık önünde mahcup olacak ve hesap verecekler" diye konuştu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de tıpkı Başbakan gibi 1915 hadiselerine değindi. Çiçek şunları söyledi: "Ermeni Diasporası'nın ve arkasındaki güçlerin milletimize karşı yürüttükleri bir iftira ve karalama kampanyasına şahit oluyoruz. Tek yanlı, ön yargılı, tarihi gerçeklikten ve objektiflikten uzak bu söylem yok hükmünde kararlarla tezgah kurulmaktadır. 1915'te Ermeni çetecilerinin eline silahı tutuşturanlarla, günümüzde binlerce vatandaşımızın kanını akıtıp yüreğimizi dağlayan teröristlere her türlü desteği veren aynı adreslerdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...