Davutoğlu, teröre ve muhalafete Bingöl'den yüklendi: Gücünüz varsa meydan burada

Düzenleyen:
Davutoğlu, teröre ve muhalafete Bingöl'den yüklendi: Gücünüz varsa  meydan burada

GÜNDEM Haberleri

Başbakan: Biz yüksek hedeflerin peşindeyken, onların şu hâline bir bakın! Eski söylemlerle bugünün Türkiye’sine seslenmeye çalışıyorlar. Hepsine meydan okuyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Önce dış politika, sonra iç politika, demiyoruz. Bütüncül siyaset izliyoruz ve insanımızın mutluluğu için gerekli tüm adımları aynı zamanda atıyoruz” dedi. Davutoğlu, Bingöl’deki Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen 18 tesisin toplu açılış töreninde halka hitap etti. Konuşmasında muhalefete yüklenen Davutoğlu, “Biz yüksek hedefler peşindeyken, şu muhalefetin haline bir bakın! Eski Türkiye’nin diliyle bugünün Türkiye’sine seslenmeye çalışıyorlar. Dün, mecliste ne hale düştüklerini gördünüz. Hepsine Türkiye’nin her yerinden meydan okuyoruz.  Ülkemizin her yerine gideceğiz. Ama diğer partiler Türkiye’nin bir bölgesinde varlar, diğer bölgesinde yoklar. Biz 78 milyonun kalbinde ve zihninde varız” şeklinde konuştu. 

TERÖR DE BİZİ KORKUTAMAZ
“Terörden medet umanlar, elini tetikten çekmeyenler, hiç iflah olmayacaklar. Bizi kimse korkutamaz” diyen Davutoğlu, “Türkiye’nin huzuruna kastettiler. Huzura kasteden güçlerin piyonu haline geldiler. Çözüm Süreci’nin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. Bütün vebal onların omuzlarındadır” ifadesini kullandı. Meclis’teki bütçe görüşmelerine değinen Başbakan, “Bakın dün, hiç birbirlerine laf etmediler. Tek parti zihniyetine sahip CHP, diğerlerine laf etmedi. Bu ülkenin doğusunda, güneydoğusunda gelip selam veremeyen MHP, diğerlerine laf etmedi. HDP, terör örgütünün sözcüsü olan o parti, diğerlerine laf edemedi. Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan, kim çıkarsa çıksın karşımıza, ister tek başına, ister hepsi birlikte, biz buradayız. Türkiye’deyiz, doğudayız, batıdayız, kuzeydeyiz, güneydeyiz. Her bir ilimizdeyiz ve her yerde, her meydan okumaya karşı da dimdik ayaktayız” dedi. Davutoğlu, HDP’li milletvekillerinin canlı bomba cenazesine gitmesinin ise provokasyon olduğunu söyledi. 

STK’LARLA BULUŞTU
Davutoğlu dün akşam da Bingöl’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle de bir araya geldi. Burada konuşan Davutoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini vurguladı. “STK’lar ve halk teröre karşı ayağa kalkmalı” diyen Başbakan, elinde silah olanları muhatap almayacaklarını söyledi. Terör örgütünün silah bırakma ve ülkeyi terk etme konusunda verdiği sözü tutmadığını belirten Davutoğlu, “Çünkü bunlar piyon, emri başka yerden alıyorlar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...