Davutoğlu: Tam bir barbarlık sert karşılık bulunmalı

Davutoğlu: Tam bir barbarlık sert karşılık bulunmalı

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik küstahlığını değerlendiren Davutoğlu, "Yapılan bu saldırıyı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nda (MİT) aldığı brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı. Davutoğlu özetle şunları söyledi:
-(Mescid-i Aksa'ya saldırı): Tam bir barbarlıktır. İnsanlığın en kutsi mekânlarından birine yapılan bu saldırı, küstahlık en şiddetli şekilde mukabele görmesi gereken bir tutumdur. Kudüs bir barış kenti olması gerekirken İsrail'in bu tutumu sebebiyle çatışmaların, zulümlerin, barbarlığın sergilendiği bir şehir haline dönüşmüştür. Bütün dünyaya, Mescid-i Aksa ve Kudüs'e sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Bu saldırıyı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. İsrail'e uluslararası toplumun en aktif cevabı vermesi için de çalışacağız.
- (HDP ve Çözüm Süreci): HDP sürekli hükümete ev ödevi çıkarmaya kalkmamalı kendi ev ödevini dürüstçe yapmalı. Eğer o silahlı unsurlar şehirlerimizin üzerinde bir baskı unsuru haline dönüşecekse o zaman bir niyet tazelenmesine ihtiyaç vardır. Bize ne yapacağımızı sormadan önce ne zaman silahlı grupların Türkiye'yi terk edeceği, ne zaman silahların bırakılacağı sorusuna da cevap vermelidirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...