Davutoğlu: Suriye'de meşru bir hükümet yok

Davutoğlu: Suriye'de meşru bir hükümet yok

GÜNDEM Haberleri

BM Genel Kurulu'na hitap eden Başbakan, bugün insanlık için en önemli meselenin mülteci krizi olduğunu belirtti.

Yıldıray Oğur NEW YORK
Başbakan Ahmet Davutoğlu BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada mülteciler, Suriye ve terörizm konularında önemli mesajlar verdi.
Davutoğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Bu trajedinin sona ermesi için Suriye'de halkın meşru bir devlete, hükümete ihtiyacı var. Onların iradesi, onların onayıyla kurulmuş bir hükümete ihtiyaçları var. Uluslararası toplum, o tarihe kadar bu insanlara güven duyabilecekleri, güvenli bir bölge sağlamalı. Esad'sız bir Suriye'ye ihtiyaç var. Bir tiran olup, varil bombaları ve kimyasal silahlarla halkını öldürüyor. Kapılarımız, kalplerimiz açık olmaya devam edecek. Çünkü biz savaş ve zulümden kaçan insanları kucaklıyoruz. DEAŞ ile mücadele etmek, DEAŞ'ı ortaya çıkaran şartları yok etmekten geçer onun için Esad gidene kadar bu süreci devam ettireceğiz. Filistin bir gün bağımsız olacaktır, bugün veya yarın ve Doğu Kudüs de başkent olacaktır. Filistinlilerin bir bütün olarak birlikte yaşama haklarını teslim etmek gerekir. Bu çerçevede Filistin devletinin çok önemli bir parçası olarak Gazze de özgür bırakılmalı ve 8 yıldır devam eden yasa dışı, insanlık dışı ambargo sona ermelidir.
TERÖRE ORTAK TAVIR
Türkiye Avrupa'nın bir parçasıdır. Avrupa Birliği üyesi olmak konusundaki stratejik hedefimiz yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Bize göre bugün Avrupa'nın Türkiye'ye her zamankinden daha çok ihtiyacı var, özellikle güvenliği ve refahı açısından. Irkçılığa, İslamofobi dahil olmak üzere yabancı düşmanlığına, hepsine karşıyız. Aşırıcılık, radikalleşme ve terörizmle birlikte mücadele etmeliyiz. Terörizmin meşruiyeti olamaz ne olursa olsun kınanmalıdır, ister DEAŞ olsun ister PKK olsun. Barış ve insanlık için görevlerimiz son bulmamıştır. BM bu bağlamda zorlukların üzerinden gelebilmelidir.”
REFORMLAR YOLDA 
Davutoğlu, DEİK ve Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde New York'ta düzenlenen 7. Türkiye Yatırım Konferansı'nda yaptığı konuşmada da “Seçimlerden hemen sonra bizler, ekonomik reformlara odaklanacağız. Adli reformlar, demokratik reformlar yani toplumun yapısal dönüşümünü sağlayacak reformlar yapacağız. Bu sayede daha iyi bir vizyon sahibi olacağız” ifadesini kullandı. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...