Davutoğlu Romanlarla buluştu

Davutoğlu Romanlarla buluştu

GÜNDEM Haberleri

Romanlara pozitif ayrımcılık yapılacağını söyleyen Davutoğlu, "Bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Roman Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Dolmabahçe çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıya ünlü şarkıcı Kibariye'nin de aralarında bulunduğu 90 kişi katıldı. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Davutoğlu şunları söyledi: "Önce ön yargıları yıktık sonra da bu ilkeler ışığında bütün kanunlardaki ayrımcılıklara son verdik. Tek parti yönetimine dayanan yüz kızartıcı İskan Kanunu'nu değiştirdik. Kimse bu ülkede herhangi bir vatandaşa tepeden bakamayacak. Belediyelerin çalışmalarında Roman gençlerimize pozitif ayrımcılık yapılacak ve hepsi meslek sahibi olacak. Avrupa'da sınır dışı edilen her Roman'a devlet sahip çıkacak. Başbakanlık'ta bir mekanizma kuracağım ve sizlerle istişare ederek bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım. Biz Roman kardeşlerimize sahip çıktıktan sonra birçok parti Romanlardan aday göstermeye başladı. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum; 'Önce tek parti döneminde çıkan İskan Kanunu için CHP adına özür dile." Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, 28 Şubat'ta ölen Yaşar Kemal'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. nbsp;

Davutoğlu Romanlarla buluştu


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...