Davutoğlu: O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu

Davutoğlu: O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu

GÜNDEM Haberleri

"Siz her yerde 'Türkmenlere sahip çıkalım' derken bu hükümet Suriye, Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi."

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Ankara Mitingi'nde, Adana ve Hatay'da durdurulup aranan MİT TIR'larıyla ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberlere yönelik sert çıktı. MHP lideri Bahçeli'nin de söz konusu yardımları eleştirdiğini belirterek şunları kaydetti: "Milliyetçilik iddiasında bulunan Bahçeli'ye bir devlet dersi vereyim: Devlet sırrını ifşa edenle iş birliği yapılmaz. Bu bir casusluktur. Siz her yerde 'Türkmenlere sahip çıkalım' derken bu hükümet Suriye, Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu mu büyük Türkiye?"
AK Parti'nin Siirt mitingi sonrası AK Parti gençlik kolları mensubu üç kadının HDP binası önünde saldırıya uğradığını kaydeden Davutoğlu, "Hani bu özgürlükçü aydınlar HDP'ye destek beyanları yayınladılar ya, hiçbirinden tek bir çıt çıkmadı. Çünkü saldırıya uğrayan AK Parti. AK Parti saldırıya uğrasa da bunlar memnun zaten" ifadelerini kullandı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını eleştiren Davutoğlu, "CHP'nin Kürt versiyonu HDP'nin eş başkanı, 'Allah Kürtçe bilmiyor mu?' diyor, haşa... Allah her dili bilir de sen gönül dilini bilmezsin. Tehdide, teröre karşı sesini yükseltemezsin. Kadıköy'de başka türlü Diyarbakır'da başka türlü konuşursun. İman ve vicdan sahibi Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Yarın Mavi Marmara'nın yıldönümü. Sizlerden oy isteyen Demirtaş, Mavi Marmara şehitlerine ihanet ederek 'Kudüs, Yahudilerindir' diyor. Böyle birine oy veren nasıl huzura çıkar?" açıklamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...