Davutoğlu Nijer Başbakanı Rafini ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Davutoğlu Nijer Başbakanı Rafini ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi kapsamında, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü. Görüşmede ikili ekonomik projeler ele alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezi'nde yaklaşık 20 dakika süren görüşmede Rafini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yaptığı ziyaretten bu yana ilişkilerde büyük ilerleme olduğunu belirterek, bu durum ile zirvedeki ev sahipliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İkili ekonomik projelerin ele alındı

İkili ekonomik projelerin ele alındığı görüşmede, teknoloji, maden ve ulaştırma alanlarında, Türkiye ile iş birliğini ilerletmek konusunda Nijer hükümetinin kararlılığı aktarıldı.

Başbakan Davutoğlu da görüşmede, Nijer'in bulunduğu coğrafyada çok önemli olduğunu, 2012'den bu yana faaliyette olan büyükelçilik ile ülkeye verilen önemin gösterildiğini fakat dış ticaret hacminin hala çok düşük seviyede bulunduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretlerinde başlayan projeleri tamamlamaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...