Davutoğlu: Mültecileri kabul edin

Davutoğlu: Mültecileri kabul edin

GÜNDEM Haberleri

Başbakan; ABD Başkanı Obama, BM, AB ve Avrupa Konseyi'ni insani krize karşı harekete geçmeye çağırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB üyesi ülkelerin hükümet başkanlarına, AB Konseyi ve Komisyonu başkanlarına, ABD Başkanı Barack Obama'ya, Avrupa Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın genel sekreterlerine ve BM Genel Kurul Başkanı'na mektup gönderdi. Mektupta, uluslararası toplumun insani krize karşı harekete geçmesinin gereklilik arz ettiği vurgulandı ve göçe hedef ülkeler, daha fazla sayıda sığınmacı kabul etmeye davet edildi. Bu arada Davutoğlu, BM 70. Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli haftası ve bu kapsamda yapılacak zirvelere katılmak üzere ABD'ye gitti. Başbakan, 1 Ekim'e kadar New York'ta bulunacak. 
ÇİPRAS'A TEBRİK TELEFONU
Öte yandan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı ve Syriza lideri Aleksis Çipras'ı telefonla arayarak, seçim sonuçları nedeniyle tebrik edip, hükümet kurma çalışmalarında başarı diledi. Davutoğlu, ayrıca Türkiye'deki seçimin ardından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Çipras'ı Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını bildirdi.  Davutoğlu'na teşekkür eden ve seçimlerde başarı dileyen Çipras ise iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba harcayacağını belirtti. Başbakan Davutoğlu ve Çipras, BM 70. Genel Kurulu yüksek düzeyli haftası vesilesiyle bulunacakları New York'ta bir görüşme gerçekleştirme yönünde mutabık kaldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...