Davutoğlu müjdeledi, Taliban'ın kaçırdığı Kerim Yeşil serbest

Davutoğlu müjdeledi, Taliban'ın kaçırdığı Kerim Yeşil serbest

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Twitter'dan, 6 Nisan'da Afganistan'da kaçırılan Türk vatandaşı Kerim Yeşil'in serbest bırakıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Twitter'dan, 6 Nisan'da Afganistan'da kaçırılan Adanalı tır şoförü Kerim Yeşil'in serbest bırakıldığını açıkladı. Davutoğlu, "Telefonla konuştuğum Kerim Yeşil'in ailesine kavuşması için gerekenler yapılıyor. Kerim Yeşil'e ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum" dedi. Adanalı tır şoförü Kerim Yeşil, Andkhoy'dan Mezar-i Şerif'e doğru giderken Cevizcan'a bağlı Hoja Dokoh bölgesinde Taliban ile ilişkili bir grup tarafından kaçırılmıştı. Olayı yakından takip eden Afgan makamları, Yeşil'in sağlığının iyi olduğunu, endişe edilecek bir durumun olmadığını öğrendiklerini vurgulamıştı. Afganistan'ın Cevizcan vilayeti Valisi Muhammed Alim Sayi, "Kerim kardeşimizin serbest bırakılması için Taliban ile pazarlık içindeyiz. En kısa zamanda ailesine kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz" demişti. nbsp;Faryab Milletvekili Haji Bashir Ahmad Tahyanj da Yeşil'in kaçırılmasının ardından tırının militanlar tarafından ateşe verildiğini söyleyerek, şunları anlatmıştı: "Olayı duyar duymaz yetkililerden bilgi aldım. Aslında Kerim kardeşimiz talihsizliğe kurban gitti. Olayın yaşandığı gün 3 Afgan askeri o bölgeden geçerken militanlar tarafından durduruluyor. Militanlar onları kendileriyle birlikte kaçırmak isterken o esnada Kerim kardeşimiz de bölgeden geçiyor. Askerleri kaçırdığını kimsenin görmesini istemeyen militanlar, Kerim dostumuzu ve beraberindeki 4 İran vatandaşını da birlikte götürüyor. Böylece bir talihsizlik yaşanıyor."
Kerim Yeşil, Afganistan'ın kuzeyindeki Andkhoy ilçesinden Mezar-i Şerif'e yol aldığı sırada, Cevizcan'a bağlı Hoja Dokoh bölgesinde silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...