Davutoğlu: 'Mekân değil millete hizmet önemlidir'

Davutoğlu: 'Mekân değil millete hizmet önemlidir'

GÜNDEM Haberleri

'Başbakan'ın Çankaya Köşkü'nde oturmasında bir sembolizm aramamak gerekir.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nden gerçekleştirilen yayında, gazeteciler Nihal Bengisu Karaca, Mehmet Barlas, İbrahim Karagül ve Fikret Bila'nın sorularını cevaplandıran Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalardan bazı satır başları şöyle:
ÇANKAYA KÖŞKÜ: Bunun arkasında bir sembolizm aramamak gerekir. Atatürk'ün en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Mekânların ötesinde eğer Türkiye'yi idare eden cumhurbaşkanı, başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini, etkinliğini, şefkatini, halkıyla ilişkisini yeniden tanzim etmiş ve yeni bir ufka yöneltmişse, mirasına sahip çıkmıştır.
YENİ ANAYASA: 2015-2019 arasında ne mahalli seçim var, ne genel seçim var, ne herhangi bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. İnşallah yapabilirsek bir anayasa referandumu, yeni bir anayasa yaparız. O da şenlik olacak. Yani bırakın seçimi, şenlik olacak, toplumsal bir şenlik. Yani yüzyılın bayramı olacak.
ÇÖZÜM SÜRECİ: Çözüm sürecinde yarıyı geçtik. Bu konu hükümetimizin en önemli konuları arasındadır. Süreci bizzat ben yürüteceğim. Türkiye'nin her kesiminde Türk-Kürt ayrımı olmaksızın bütün vatandaşların kendini bu ülkeye, bu devlete ait hissetmelerini, vatandaşlık bağıyla bu devlete bağlanmalarını sağlamak bizim vazifemiz. Tek kaygımız bu yarayı kapatmaktır. Biz bu yarayı kapatacağız.
YENİ TÜRKİYE: Yeni Türkiye'nin çerçevesi bütün vesayetlerin kalktığı, yeni bir inşa faaliyetinin başladığı bir dönem... Çözüm sürecinde başarıya ulaşan bir Türkiye, içselleştirdiği politikasını dışarıya taşır. AK Parti olarak iç siyasette siyasetin öznesini değiştirdik. Siyasetin öznesi artık halktır, milli iradedir. Dış siyasette de hedefimiz Türkiye'yi özne yapmak. nbsp;
PARALEL YAPI: Son dönemde emniyet ile yargı içerisindeki bir yapı yatay bir etkileşim içerisine girdi. Bu oyun Türkiye'de bir daha oynanamaz. Biz paralel yapılanmaya izin vermeyiz. Bizim cemaat ile bir meselemiz yok. Mesele demokrasinin kılıcını meşru otorite üzerinde kullanmak istemeleridir. Böyle bir yapının oluşturacağı yargı en acımasız dikta olur. Bütün yargı mensuplarına sesleniyorum; tek başınıza karar verin. Burada hedef alınan Türkiye'nin 12 yılda biriktirdiği enerjidir, güçtür. Halk gidişatı görüyor. Bu çeteler bir piyon. Türkiye'yi türbülansa sokacaklardı. Gezi olayları ve 17 Aralık darbe girişiminin bir tesadüf olduğunu kimse söyleyemez.
YARGI VE HSYK SEÇİMLERİ: Hiçbir şekilde Yürütme'den Yargı'ya baskı gelmez. AK Partili bir HSYK oluşsun istemiyoruz, çoğulcu bir HSYK olsun. Hükmü verirken vicdanı ile versin. 13 Ekim'deki HSYK seçimlerinin ülkeyi yeni bir krize değil, yeni bir ufka ulaştırması temennisinde bulunuyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...