Davutoğlu il başkanlarına seslendi: Kimse bu ülkeye gömlek biçemez!

Davutoğlu il başkanlarına seslendi: Kimse bu ülkeye gömlek biçemez!

GÜNDEM Haberleri

"AK Parti dönemi bitti başlıkları atanlar şunu bilsinler ki bu tablo, AK Partisiz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur…"

7 Haziran sonrasında, mesaisini seçim sonuçlarını analiz etmeye harcayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, istişarelere devam ediyor. Önceki gün partisinin MKYK üyeleriyle bir araya gelen Başbakan, dün de genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı. Konuşmasında koalisyon senaryolarına değinip "AK Partisiz seçenek imkansız" görüşünü yineleyen Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Hepimiz için milli irade esastır, milli irade konusunda hiçbir tereddüt göstermeden milletimize saygı duyuyoruz. AK Parti milli irade ile yükselmiştir, milli irade ile yükselmeye devam edecektir. Tartışmasız, şeffaf bir seçimin yapılmış olması dahi önce Türk demokrasisinin sonra bu seçime ülkeyi götüren AK Parti iktidarlarının başarısıdır.
Ülke çıkarlarının bugün korunmasının en önemli şartı AK Parti'nin merkez, omurga partisi olarak ayakta olması, dimdik durması ve Türkiye'ye biçilmek istenen gömleklere karşı kendi kaderimizi çizecek bir kararlılıkla yoluna devam etmesidir. Hiç kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz.
AK Parti dönemi bitti diye birtakım başlıklar atanlar şunu bilsinler ki bu tablo, AK Parti'siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur. AK Parti bugün de yarın da yakın ve uzak gelecekte de Türk siyasetini yönetmeye, yönlendirmeye devam edecektir. Türkiye'nin istikrarının, huzurunun, barışının teminatı AK Parti'dir. Dolayısıyla bundan sonraki siyasetin belirleyici aktörü olmak hasebiyle de biz hiçbir alternatifi, hiçbir ihtimali devre dışı bırakmadan bugünkü siyasi realiteler içinde hangi adımı atmak gerekiyorsa bunu atacağız. nbsp;
Biz kapıları hiçbir zaman kapatmadık, siyaset kapılarını hep açık tuttuk, millete karşı da gönül kapımızı açık tuttuk. Bu çerçevede daha ilk geceden başlayarak, siyasi kapıları kapatanların tekrar bir değerlendirme yapmaya ihtiyaçları var. Herkesle oturup konuşabiliriz. Bu konuşmalar neticesinde ülke için en doğru olan neyse onun gereğini yaparız. nbsp;
Biz 5 ilde milletvekili çıkaramadık, ana muhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramadı. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz. Hangi istatistikler alınırsa alınsın, hangi perspektiften bakılırsa bakılsın yegane Türkiye partisi AK Parti'dir.
Türk siyaseti içerisinde başarılı olmak, diğer partilere yüzde 16-17 fark atmış olmak iç muhasebe yapmamıza engel değildir. Aksine daha güçlü bir AK Parti için kendi iç muhasebemizi yapmak durumdayız. Öz güvenimizi güçlü tutacağız, kimsenin öz güvenimizi sarsmasına izin vermeyeceğiz ama kibir asla olmayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...