Davutoğlu: Herkes unutsa da Kudüs davamızdır

Davutoğlu: Herkes unutsa da Kudüs davamızdır

GÜNDEM Haberleri

"Mescid-i Aksa bize Hazreti Ömer'in, Yavuz'un, Kanuni'nin emanetidir. Ne gerekiyorsa yapacağız..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girmesini 'zalimlik' olarak nitelendirerek, "Herkes unutsa da Kudüs bizim davamızdır" dedi. Bursa'da halka seslenen Davutoğlu, geçmişte Osman Gazi'nin türbesini tekmeleyen işgalcileri Bursa barındırmadığı gibi, bugün Mescid-i Aksa'yı postallarıyla çiğneyen işgalcilere de izzetli ve onurlu Filistinliler ile Müslümanların fırsat vermeyeceğini kaydetti. Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal ile telefonda görüştüğünü söyleyen Davutoğlu, "Tam bir koordinasyon içinde Kudüs ve Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Başta BM olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Bütün dünya unutsa biz Kudüs'ü unutmayacağız, unutturmayacağız. Hâlâ hatırladığımda yüreğimi titreten bir olayı anlatacağım. Meclis'te ana muhalefet milletvekillerinden biri kalktı. Benim Kudüs ile ilgili ifadem üzerine, 'Ne kadar Araplarla İsrail'in arasına giriyoruz. Neden Kudüs'ü öne çıkarıp risk alıyorsunuz' dedi. Ona verdiğim cevabı zikrediyorum: Kudüs bize Hazret-i Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Herkes unutsa, Kudüs bizim davamızdır. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Ortadoğu bataklığına buluşmayalım' diyemez. O Ortadoğu'yu bataklık haline getiren varsa, bu işgalci zalim İsrail yönetimidir" dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da istifalar sebebiyle tedirgin olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Kendi milletvekili kendi partisinden istifa ederken, 'Artık umudum kalmadı' diyor. Umut 81 vilayetin meydanında. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın umudu bizde Allah'ın izniyle" diye konuştu.
HACIBEKTAŞ İÇİN 'KILIÇ' HAZIR
Başbakan Davutoğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından el yapımı 'Bursa kılıcı' hediye edildi. Bu hediyeyi özenle saklayacağını kaydeden Davutoğlu, Altepe'den Hazreti Ali'nin kılıcı Zülfikar'a benzer bir kılıç daha isteyerek onu bugün Hacıbektaş'ta yapılacak?törene götüreceğini söyledi. Altepe tarafından bulunan bu 'özel' kılıç, Başbakan'ın kaldığı otele gönderildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...