Davutoğlu HDP'ye sert çıktı: Kamu düzeni yoksa çözüm de olamaz

Davutoğlu HDP'ye sert çıktı: Kamu düzeni yoksa çözüm de olamaz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve kurmaylarından faaliyetleri konusunda ayrıntılı brifing aldı.

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Davutoğlu, Kobani bahanesiyle kentleri savaş alanına çeviren provokatörlere sert çıktı. "Hiç taviz vermeden ele alacağımız iki husus; kamu düzeni ve hukuki sorumluluktur" diyen Başbakan, olaylardaki rolü tartışılan HDP'ye, "Çözüm sürecine sadakatten bahsediliyorsa, herkes üzerine düşeni yapmak zorunda" sözleriyle tepki gösterdi. Çözüm sürecini vandalizme kurban vermeyeceklerinin altını çizen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Kamu düzeninin olmadığı yerde hiçbir süreç olmaz. Türkiye'nin herhangi sorumlu tutulamayacağı bir konuyu karışıklık sebebi olarak kullanmaya çalışmak kabul edilemez." Davutoğlu'nun bir mesajı da, HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara oldu. Başbakan "Yargı üzerinde şu veya bu grubun, egemen olması değil, sadece vicdanın, toplumsal güvenin egemen olmasını temin ediniz" dedi. nbsp;Haber Merkezi ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...