Davutoğlu: Geçici değil, icracı hükümet olacağız

Davutoğlu: Geçici değil, icracı hükümet olacağız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "Puslu havada ortaya çıkmak isteyen çakallara meydanı boş bırakmayacağız" dedi

Yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmadan önce partisinin Ankara'daki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde iş birlikçilerle ve perde arkasındaki güçlerle mücadele ettiklerini ve buna rağmen en yakın rakiplerine yüzde 16 fark attıklarını belirterek, “Bu teveccühle, bu azimle ülkeye yönetim boşluğu hissettirmedik” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti: "Bugün sayın Cumhurbaşkanıma arz edeceğim hükümet ile de geçici hükümet havasında çalışmayacağız. Puslu havada meydana çıkalım diyen çakallar varsa, biz meydanları o çakallara bırakmayız. Edirne'de zikretmiştim. Baş şehirler, baş verirler ama baş eğmezler. Büyük milletler, belki birçok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarında kendi güçlerinde bir yeniden muhasebe ihtiyacı hissederler ama baş eğmezler. Bu yönetim anlayışını bugün kuracağımız kabineyle devam ettireceğiz. Dört yıl idare edecekmiş gibi çalışacağız. Günü dolduralım, vakti geçirelim, kırmızı plakalı araçlar ki birileri için kıymetli olabilir, ama unvan ve makam bakımından halkımıza hizmet bakımından bir hiçtir. 1 Kasım'a da giderken 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız."
DEĞERLERİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ
Seçmenin, "Kurucu ilkelerinize geri dönün" mesajı verdiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi: "O değerleri yaşatmak hepimizin görevidir. Halka kibirle bakan hiç kimse bu kadro içinde yer alamaz. Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanlar bizde yoktur. Tek bir hırka ile dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Eşini, dostunu, akrabasını oralara dolduranların bizim aramızda yeri olmadı olmayacak. Erdemliler hareketi olarak 2001'de hangi değerleri öne çıkardıysak onu savunacağız.”
Davutoğlu: Geçici değil, icracı hükümet olacağız
Tarihimizde ilk başörtülü bakan Ayşen Gürcan
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği geçici Bakanlar Kurulu'nda cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşen Gürcan kabinenin ilk başörtülü bakanı oldu. Prof. Dr. Ayşen Gürcan, haberi yurt dışı seyahatinde öğrendi. Gürcan, Türkiye'ye döndüğünde açıklama yapacağını söyledi. Burdur doğumlu olan Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Aile ve nüfus politikaları konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Gürcan, üç çocuk annesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...