Davutoğlu: Bir önceki Türkiye yok herkes ayağını denk alsın

Davutoğlu: Bir önceki Türkiye yok herkes ayağını denk alsın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, atv'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, atv'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
Bizim yaptığımız operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı.
Biz Türkiye'yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye'yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız.
Türkiye'nin bu operasyonlarına açık tavır alan yok. İkircikli konuşan bazı çevreler olabilir. Şu ana kadar 121 ülkeden ve uluslararası örgütten, açık taziye mesajı, destek ve işbirliği mesajı geldi. Dolayısıyla şu anda bu mücadeleyi sürdürmek için elimizde çok güçlü ulusal ve uluslararası meşruiyet zemini var.
Türkiye'nin emin olacağı şartların oluşması önemli. Sonra bu sınırlarda (Suriye), kimin olması lazım o zaman, bir kara ordusu halinde koalisyon güçleri girmeyi arzu etmediğine göre, koalisyon güçlerini ve Türkiye'ye müzahir grupların buralarda kontrolü ele almaları lazım. Bu da ılımlı muhalefet.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...