Davutoğlu Avrupa'nın kalbine yürüyecek

Davutoğlu Avrupa'nın kalbine yürüyecek

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, bugün dünya liderleriyle Fransa'da buluşup teröre karşı "dayanışma yürüyüşü"ne katılacak.

Paris'teki terör saldırıları sonrası "Terörün dini olmaz" diyerek Fransa ile dayanışmasını en üst düzeyde sergileyen Türkiye, bu kez "Dayanışma Yürüyüşü"nde hazır bulunarak "İslamofobi"ye karşı tavrını pekiştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç günde gerçekleşen üç ayrı terör saldırısı ve operasyonlarla sarsılan Fransa'da gerçekleşecek "Dayanışma Yürüyüşü"ne katılacak. 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği, 3'ü polis toplam 17 kişinin de hayatını kaybettiği olayların ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "Dayanışma Yürüyüşü" gerçekleştirilmesi kararını almıştı. Dünyanın dört bir yanından liderler, Paris'in sembol meydanlarından "Republique Meydanı"nda gerçekleşecek geniş katılımlı "Cumhuriyet yürüyüşü"ne davet edildi. Dayanışmaya katılan başbakanlar arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da olacak. Gün içinde Paris'teki yürüyüşte hazır bulunacak olan Davutoğlu, Hollande'ye taziyelerini iletecek. nbsp;
Davutoğlu, Fransa'daki program sonrasında bu defa Almanya'ya geçecek. Merkel ve Davutoğlu görüşmesinde; Paris'teki terör saldırısı, İslamofobi, Türkiye'nin AB üyeliği, Suriye ve ticaret hacminin 50 milyar Avro'ya çıkarılması hedefi, gurbetçilerin sorunları gibi konuların masada olması bekleniyor.
Oğuzhan Şahin ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...