Davutoğlu açıkladı: 30 hyılın en etkin operasyonu

Davutoğlu açıkladı: 30 hyılın en etkin operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırırken özetle şunları söyledi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırırken özetle şunları söyledi:
PKK'ya operasyon): 30 yılın en etkin operasyonları yapıldı. Şimdi de şehrin etrafındaki yerleri temizleyeceğiz.
90'lara dönen PKK'ydı, devlet 90'lara dönmedi.
Cizre'de yaşananlar): Burada sivil halkın evinde olması lazım ki teröristlerin silah, yığınak yaptığı evlere girilebilsin. Yoksa burada sivil halkı cezalandırmak değil. Birisi 'ben burada bir kanton ilan ediyorum' diye bir iddiada bulunuyorsa, onun olmayacağını göstermek gerekiyor.
Bütün AK Parti benim ekibim. Bütün AK Parti bana aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta.
Şartlar, konjonktür değişmişse yeni politikalarla o konjonktüre hitap etmek gerekir. Onu yapıyoruz, seçim beyannamesinde de bunların işaretleri, 4 Ekim'de daha açık gözükecek.
(Emanetçi değilim): Cumhurbaşkanı da herhalde benim bir emanetçi başbakan görüntüsüyle etkisiz ve yönlendirmeyle hareket eden bir devlet adamı olmayacağımı en iyi kendisi bilir. Onu da zaten kendisi talep etmedi, etmez.
Baba aday yerini kızına bıraktı

1 Kasım seçimlerinde milletvekili listesinde küçük çapta değişiklikler yaşandı. Mardin ikincisi listesinde yer alan Süleyman Bölünmez, adaylıktan çekilerek yerini kızı Ceyda Bölünmez Çankırı'ya devretti. 
Dünkü aday tanıtım toplantısında Ceyda Bölünmez Çankırı'nın ismi Mardin listesinde okundu.  Alper Kış ve Ebru Gülçiçek'in AK Parti'nin 1 Kasım için özel olarak hazırladığı "Haydi Bismillah" adlı seçim şarkısı çalındı. Şarkının sözleri şöyle: Aşk ile çıktık yola/Yenilendik tazelendik/Sevdalıyız bu vatana/Haydi bismillah/Söylenecek sözümüz var/Yürünecek yolumuz var/ Hep beraber yürüyelim/Haydi bismillah/Her bir karış toprağında/Baştan başa izimiz var/Umudumuz yarınlara/Haydi bismillah. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...