Darbeyi kuzu kuzu anlatacak

Düzenleyen:
Darbeyi kuzu kuzu anlatacak

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan’a suikast timini organize eden Paşa lakaplı FETÖ’cü Astsubay Kuzu, örgütün askerî birliklere nasıl sızdığını ve ihanet çetesinin bağlantılarını deşifre edecek.

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kaldığı Muğla’nın Marmaris ilçesindeki otele düzenlenen saldırıyı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le organize ettiği öne sürülen, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığının imamı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı oldu. Muğla’da tutuklanıp İzmir F Tipi Cezaevi’ne gönderilen ‘Çiğli Paşası’ Zekeriya Kuzu’nun zaman zaman ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı. Saldırıya katılacak özel eğitimli MAK timlerini bizzat kendisi seçen Zekeriya Kuzu’nun, rütbesi düşük olmasına rağmen ana jet üssündeki FETÖ/PDY üyesi askerlerin başında olduğu ortaya çıkmıştı. 
Astsubay Zekeriya Kuzu’nun üsteki lakabının da ‘Paşa’ olduğu, MAK timi komutanlığının yanı sıra diğer birimlerden de sorumlu olduğu, personele ilişkin kararlarda etkili olduğu da öne sürüldü. En tehlikeli firari olarak aranan Zekeriya Kuzu ve yanındaki diğer askerler, günlerce Marmaris ormanlarında komando birliklerince arandı. Zekeriya Kuzu, saldırıdan 11 gün sonra, Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde, Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele yönelik saldırıya katılan diğer askerlerle bitkin hâlde bulunmuştu. 
Zekeriya Kuzu, yakalandıktan sonra poliste ve mahkemede verdiği ifadesinde, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırının ayrıntılarını anlatmıştı. Zekeriya Kuzu, saldırı yerinden kaçtıktan sonra bir süre dinlendikleri yerde Yüzbaşı İsmail Yiğit’in kendilerine “Buradaki herkes hizmet hareketinden mi” sorusunu yönelttiğini, kimsenin itiraz etmediğini, timdeki herkesin hizmet hareketinden olduğunu tahmin ettiğini ifade etmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...