Darbecilere teslim ol SMS’i

Düzenleyen:
Darbecilere teslim ol SMS’i

GÜNDEM Haberleri

Hain darbe girişimi gecesinde 32 milyon kişiye Erdoğan’ın mesajını ileten Turkcell, darbeci subaylar için de “Teslim olun” çağrısında bulundu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ekibi, darbecilerin tehditlerine rağmen 15 Temmuz’da kahramanca duruş sergilemişler. Cansiperane bir mücadele veren Terzioğlu, o gecede nasıl destan yazdıklarını anlattı:
15 Temmuz 2017, tarihin gördüğü en büyük ihanet hareketlerinden birine tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını, Türk milletinin huzurunu ve refahını hedef alan bir darbe girişimi yaşandı. Böylesine olağanüstü durumlarda haberleşme altyapısı hayati önem arz ettiğinden, Turkcell olarak teröristlerin ilk hedeflerinden biri olduk. 
Kimimiz alın teriyle, kimimiz el emeğiyle; kimimiz canı pahasına, kimimiz duasıyla bütün ekip canla başla çalışarak Türkiye’nin iletişiminin kesilmemesi için bu zorlu süreç boyunca görevimizi yaptık. Şunu gururla söyleyebilirim ki bu hain girişim karşısında en hızlı reaksiyonu gösteren şirket olduk, demokrasinin yanında yer alarak tavrımızı koyduk. 
Durumun ciddiyetini fark eden ve inisiyatif alarak ilk harekete geçen kurumlardan biri olmanın gururunu bugün de taşıyoruz. 
Hain darbe bildirisinin yayınlandığı anlarda Turkcell TV+ platformunda bulunan ve darbecilerin işgal ederek propaganda mecrası haline getirdiği kanalları kapatarak seslerini duyurmalarını engelledik. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın, hain girişimin ilk saatlerinde Dalaman Havalimanı’nda yaptığı ancak ulusal basına yansımayan açıklamasından hareketle bir SMS metni oluşturduk. Konuşmanın bitiminden 20 dakika sonra 32 milyon müşterimize geçmeye başladık ve kısa sürede tüm müşterilerimize ilettik. 
Askercell üyesi ve TSK mensubu 100 bin müşterimize, yaşananın bir darbe girişim olduğu, bu girişime katılım yönünde üst amirlerden gelen telkinlerin “kanunsuz emir” olduğunu, bu emri yerine getirmenin anayasal suç olduğunu bildirdik. Vatana ihanet içinde olan ve kaybetmeye mahkûm bu girişime karşı devletin yanında yer almaları gerektiğini hatırlattık. Darbe girişimine katılan birçok asker gerçeği SMS’ten öğrenip teslim oldu. 
Bu hain girişim süresince darbecilerden tarafımıza ulaşan tüm yasadışı talepleri reddederek, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu açıkça beyan ettik. Darbecilerin hedefleri arasında ilk sıralarda Gebze’deki veri merkezimiz bulunuyordu. Buraya ulaşan darbeciler görevlilerimizden iletişimi kesmelerini istediler. Arkadaşlarımızın ellerindeki telefonları topladılar ve iletişim şebekemizi kapatmaya çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar. 
Halkımızın hain girişime karşı organize olmak için kullandığı sosyal mecralara kesintisiz erişim için bütün tedbirleri aldık. 
Girişimin bizi hedef alan çabalarının püskürttükten sonra, Meclisine ve iradesine sahip çıkan milletimize destek olmak üzere yoğunluk oluşan noktaları belirledik ve haberleşme altyapısının sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için kapasite artırımı ve takviyeler yaptık. Başta yurt içinde olmak üzere yurt dışındaki müşterilerimizin de aldıkları hizmette kesinti yaşanmamasını sağladık.
Girişimin hemen ardından, meydanlara çıkan vatandaşlarımızın birbiriyle rahat haberleşmesi için hemen bir “Acil Durum Paketi” hazırladık. Yurtiçinde her yöne 150 dakika, 150 SMS, 150 MB olarak Türkiye’deki tüm müşterilerimize sunduk. 
Yurtdışındaki tüm müşterilerimize ise Türkiye’den rahat haber alabilmeleri için 100 dakika, 100 SMS, 100 MB tanımlandı. Yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimiz için ayrıca OHAL ilan edildikten sonra paketteki internet kotası artırılarak yeni bir tanımlama daha yaptık. 
Geçen yıl, Türkiye’nin birçok şehrindeki meydanlarda her gün demokrasi nöbeti tutarak büyük bir mücadelenin kahramanı olan Türkiye halkı için ücretsiz Wi-Fi kablosuz internet hizmeti sunduk. 
1 Nisan 2016 tarihi itibarıyla devreye aldığımız 4.5G şebekesinin iletişime ne kadar büyük ve olumlu bir etkisi olduğunu o gece televizyonlarımız başında gördük. 
Bu illegal örgüt, devletimizin hayati mevkilerine sızarak ülkemizi maddi-manevi kaynaklarını sömürdüğü gibi; uluslararası arenada temsil eden bir şirket olarak bizim de haklarımızı gasp etmek için türlü oyunlara başvurdu. Kamu çalışanı sıfatları ile görevlerini kötüye kullanan bu örgüt militanları, yine FETÖ/PYD mensubu avukatlara iş fırsatı sağlayacak şekilde bizlere olmadık alanlarda akla sığmayacak müeyyideler uygulayıp cezalar kestiler. Bu hukuk ve demokrasi katillerinin gerçek amaçları bugün bakıldığında açıkça görülebiliyor. 

 

 “HER ZAMAN HAZIRLIKLIYIZ”

 Telekom sektörü olarak vazifemizi yaptığımız için mutluyuz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi sektörümüzde de birlik ve beraberlik sağladı. Bu olaylardan hem Türkiye hem de sektör olarak kenetlenerek daha da güçlenerek çıktık. Her zaman söylediğimiz gibi “Türkiye’nin teknolojide tüketen değil üreten ülke olması” yolunda sektör olarak birlikte hareket ediyoruz ve edeceğiz. Sektörümüzün ve Türkiye’nin geleceğine inanarak yatırımlarımızla birlikte hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Turkcell olarak olağanüstü durumlarda müşterilerimizin her türlü acil iletişim ihtiyacını ücretsiz karşılayabilmeleri için destek vermeye devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...